Afrikai ibolya karbantartási feltételek. Napelemes lámpa


Afrikai violetelor fény

Lumina violetelor africaneAfrikai Ibolya, természetes élőhelyük, nő és alakít a trópusi erdők, a lombozat alatt.

Melyek a kedvenc növény fényes foltok?
elsőként, belátása szerint a Usambara-hegység, alapvetően nincs szezonális különbség a hossza a nap - egész évben fény van jelen 12 és 13 óra között a nap folyamán.

A rajongók számára a KIA mérsékelt égövi területen a Parma, Ez a tény arra utal, hogy a nap, az őszi és téli, Afrikai Ibolya kijelzőt., mesterségesen növeli időtartamát fel a nap 12 óra, a nyár folyamán, és az éjszaka folyamán.

Az al doilea rand, Afrikai Ibolya fák nőnek, és egy kategória, a növények, hogy árnyékot elvisel egy részét. Ezek a növények optimális megvilágítást a 1000-1200-lux. A valóságban, megvilágítási szint változik egy számos más afrikai Ibolya.

Van egy általános szabály tekintetében a felvilágosodás: Ibolyák, sötét levelekkel kell több napfény, a nyílt levél, finomabb, hullámos, bolyhos és nagy levelekkel inkább több terüle.

Hol ül a növények általában könyöklő, egy hely, ahol a fényviszonyok évszakok,az időjárás kívül, az ablak elhelyezése. Azt javasoljuk, hogy a küszöbök, a keleti vagy a nyugati, a napfény egyenletesen a növény felületén kell esnie, és.

Ilumnarea az ablakpárkányon az átlag 1200 lux (40 % kedvezmény fény), de ez az érték változik, : 5000 lux a napsütéses nyári napok, akár 250 lux téli posomorate napok. Annak érdekében, hogy optimális feltételeket a fejlesztési violetelor, nyári növények fognak árnyékot, és télen a növények további megvilágítja.

Mint, Afrikai Ibolya emelkedett párkány, Állandóan váltogatja aszimmetria rozetei elkerülése. Kifejezetten polcok, világítás fel ilyen problémája nem termesztett Ibolya.

Saintpauliei megjelenése után tudjuk meghatározni, hogy ha a növény fényviszonyok között megállapodott a szobában:

Túl sok fény: A lombozat megvastagszik, sárga, egyre még barna, a leveles szára rövid, Tárcsa ragaszkodik a pot, Ha Ön ölelés a pot első levél. A rozetei megvastagszik, a virágok csoportos levelek között, és nem Gyere ki ezek. A virágok kisméretűek, pipernicite, sápadtabb színű, Ők gyorsabban akarsz. Azt a benyomást kelti, hogy bujkál a levelek, a fehér fény a nap.

Ebben az esetben, növények kell árnyékában. Tudod is használ Fátyolszövet, muselina, szövet. Néhány virágkereskedések fog festeni az ablak alsó részén a mésszel. Ha az árnyékoló van használt papír, fólia, Ezek az anyagok is kibír, a másik oldalon az üveg, mert a levegőben a közelben, a meleg időjárás, Felmelegszik, és a levél szintre égési sérüléseket okoz.

A fény hiánya: A levelek felemelkedik, halovány, vékony és kényes. A levél szárát megnyúlt,. Virágos növény megáll. Ebben a helyzetben a növény igényeinek további világítás.

A változások miatt rossz a növény ment a visszafordíthatatlan világítás;: még akkor is, ha a növény kerül át a másik hely ahol gyújtás feltételek kedvezőek a növény, egy normál és egy megfelelő formában volna, csak az új feltörekvő levelek.

természetesen, Afrikai Ibolya nő, virágzását, és szaporodnak a párkányok, egész évben mesterséges megvilágítás nélkül. De ha van dolgunk egy szép arany gyűjtemény, ablakpárkány egyre zsúfoltabb, majd mesterséges megvilágítás megoldás dvine.


Leave a Comment

E-mail címét nem publikus. Énók kitöltése kötelező *