Articole cu eticheta: gatit

  • castraveti crocanti

    Castraveti crocanti

    Scris de

    Ingrediente pentru un borcan de 3 l: – 1.5 kg castraveti de marime medie; – 1 morcov, – 2 cepe; – 1 capatina de usturoi; – Cate o frunza de hrean, coacaz si visin; – 1 frunza dafin; – 1 umbrela de marar; – ..

  • cornulete

    Cornulete cu dulceata din visine

    de

    Fragede, usor de preparat si ideale pentru ceaiul de dimineata. Le prepar de obicei cand imi ramane smantana si nu am ce face cu ea. Aluatul il pastrez la rece si il prepar cand am chef, iar dulceata o iau din camara ca nu o papa nimeni cu paine. Ingrediente ..

  • Blatul aproape perfect pentru torturi

    Blatul aproape perfect pentru torturi

    de

    Cum ma plictisisem de clasicul pandispan, voiam ceva nou, mai deosebit si usor de preparat. Nu sunt specialista la blaturi, dar asta mi-a reusit din prima. Mi-a placut si acum il prepar ori de cate ori am ocazia. Ingrediente: 1 lingura miere; 2 linguri ..

  • Melcisori cu magiun

    Melcisori cu magiun

    de

    Ingrediente pentru 25-30 melcusori: 400 g faina; 1 ou; 1 ling zahar; 1 ling miere; 1 ling suc lamaie; 2 ling unt ( poate fi inlocuit cu ulei sau margarina); 100 g lapte; 1 lingurita bicarbonat sodiu. Putina sare. Pentru umplutura: Magiun sau marmelada. ..

  • Clatite cu branza

    Clatite cu branza

    de

    Demult nu mai mâncasem clătite ca la mama acasă. Nişte clătite cu foi subţiri şi fragede, cu o aroma finuţă de migdale şi cu o umplutura delicioasa din brânză de vaci. Si cum mama nu e lângă mine, m-am echipat cu cele necesare şi… înainte ..