Vesta aurie tricotata cu fir gros


Vesta aurie tricotata cu fir gros

Mărimea: 34/36;
Materiale necesare:
11 sculuri fir Sugar Bush Yarns Chill (100% superwash merino wool, 48 m/100g);
Andrele drepte si circulare nr. 5.5, 6.5 si nr.8;
Markere;
Andrele ajutătoare.
Densitatea tricotului: 13 ochiuri x 15 rânduri = 10 x 10 cm.

Explicație tricotare:
Spate: Pe andrele nr.5.5 se montează 58 ochiuri și se tricotează doua rânduri cu elastic dublu în felul următor:
Rândul 1: * Se ia pe andreaua de lucru 1 ochi fără a se tricota, firul de lucru în fața ochiului, 1 ochi față. Se repetă de la * până la penultimele 2 ochiuri, se ia pe andreaua de lucru 1 ochi fără a se tricota, firul de lucru în fața ochiului, 1 ochi dos.
Rândul 2: 2 ochiuri față, se ia pe andreaua de lucru 1 ochi fără a se tricota, firul de lucru în fața ochiului, 1 ochi față. Se repetă de la * până la sfârșitul rândului.

În următorul rând se vor rearanja ochiurile pentru tricotarea elasticului 2 x 2 în felul următor: * 1 ochi dos, se ia 1 ochi pe o andrea ajutătoare înaintea lucrării, 1 ochi față, 1 ochi față de pe andreaua ajutătoare, se repetă de la * penultimele 2 ochiuri, 2 ochiuri dos.
Se tricotează elastic 2 x 2 cu andrele nr.6.5, până când lucrarea va măsura 5 cm de la primul rând.

În următorul rând (partea față) se va tricota în felul următor: 2 ochiuri față, 2 ochiuri dos, 2 ochiuri față, 22 ochiuri raportul modelului prezentat în schemă, 2 ochiuri față, 22 ochiuri raportul modelului prezentat în schemă, 2 ochiuri față, 2 ochiuri dos, 2 ochiuri față. Se tricotează în acest mod până când detaliul va măsura 35 cm de la primul rând.Schema vesta aurie tricotata cu fir gros

Se fixează câte 1 marker la inceputul și la sfârșitul rândului, marcând astfel începutul răscroielii mânecilor. Se continuă tricotarea, până când detaliul va măsura 55 cm de la primul rând, ultimul rând fiind pe partea față.

Linia umerilor se va realiza cu rânduri prescurtate. Se tricotează primele 40 ochiuri, se fixează 1 marker, se tricotează 12 ochiuri, firul se trece după al 13-lea ochi fără a-l tricota, lucrarea se întoarce. Se tricotează până la marker, lucrarea se întoarce. Se tricotează toate cele 18 ochiuri până la sfârșitul rândului. Firul răsucit în jurul ochiului 13 se ridică pe andrea și se tricotează împreună cu acesta.

Cele 18 ochiuri pentru umărul drept se lasă pe o andrea ajutătoare. Firul de lucru se taie și se fixează înaintea primului ochi de lângă umărul drept.
Se tricotează 22 ochiuri și se lasă pe o andrea ajutătoare, acestea fiind pentru răscroiala gâtului.
Se tricotează 12 ochiuri, firul se trece după al 13-lea ochi fără a-l tricota, lucrarea se întoarce. Se tricotează pana la marker, lucrarea se întoarce. Se tricotează toate cele 18 ochiuri până la sfârșitul rândului. Firul răsucit în jurul ochiului 13 se ridică pe andrea și se tricotează împreună cu acesta.
Cele 18 ochiuri pentru umărul stâng se lasă pe o andrea ajutătoare.

Partea față se va tricota ca și partea spate până când detaliul va măsura 52 cm de la primul rând, ultimul rând fiind rând dos. Se tricotează 22 ochiuri pentru umărul stâng, 14 ochiuri se lasă pe o andrea ajutătoare pentru răscroiala gâtului, 22 ochiuri pe o andrea ajutătoare pentru umărul drept.Tipar vesta aurie tricotata cu fir gros

Umărul stâng: Se închid 2 ochiuri, se tricotează celelalte ochiuri. În următorul rând față ochiurile se tricotează conform schemei. În rândul dos se tricotează primul ochi, se tricotează 2 ochiuri împreună conform schemei, se tricotează celelalte ochiuri. În următorul rând față ochiurile se tricotează conform schemei = 19 ochiuri.

În continuare se va tricota cu rânduri prescurtate. Se tricotează primul ochi, se tricoteaza 2 ochiuri împreună conform schemei, se tricotează 10 ochiuri, firul de lucru se trece după următorul ochi fără a-l tricota, lucrarea se întoarce. Se tricotează până la sfârșitul rândului, lucrarea se întoarce. Se tricotează toate cele 18 ochiuri până la sfârșitul rândului. Firul răsucit în jurul ochiului se ridică pe andrea și se tricotează împreună cu acesta. Cele 18 ochiuri pentru umărul stâng se lasă pe o andrea ajutătoare.

Umărul drept: Firul de lucru se taie și se fixează înaintea primului ochi al umărul drept de lângă răscroiala gâtului.
Se închid 2 ochiuri, se tricotează celelalte ochiuri. În următorul rând dos ochiurile se tricotează conform schemei. În rândul față se tricotează primul ochi, se tricotează 2 ochiuri împreună conform schemei, se tricotează celelalte ochiuri. În următorul rând dos ochiurile se tricotează conform schemei, în rândul față se tricotează primul ochi, se tricotează 2 ochiuri împreună conform schemei, se tricotează celelalte ochiuri = 18 ochiuri. Se tricotează 1 rând dos conform schemei.

În continuare se va tricota cu rânduri prescurtate. Se tricotează 12 ochiuri, firul de lucru se trece după următorul ochi fără a-l tricota, lucrarea se întoarce. Se tricotează până la sfârșitul rândului, lucrarea se întoarce. Se tricotează toate cele 18 ochiuri până la sfârșitul rândului. Firul răsucit în jurul ochiului se ridică pe andrea și se tricotează împreună cu acesta.
Cele 18 ochiuri pentru umărul stâng se lasă pe o andrea ajutătoare.

Finisarea: Se așează partea față peste partea spate (cu partea dos în interior). Se închid ochiurile pentru linia umerilor, folosind încă o andrea. Se realizează cusaturile laterale.
De pe marginea mânecii, începând de subraț, se montează 48 ochiuri pe andrele nr.6.5 și se tricotează 3 rânduri cu elastic 2 x 2, după care ochiurile se închid.

Pe andrele circulare nr. 5.5 se trec de pe andreaua ajutătoare cele 22 ochiuri ale răscroielii gâtului pentru partea spate, se montează pe andrea 5 ochiuri de pe marginea liniei umărului stâng de pe partea spate, 5 ochiuri de pe marginea liniei umărului stâng de pe partea față, 2 ochiuri de pe marginea celor 2 ochiuri închise, 14 ochiuri ale răscroielii gâtului pentru partea față de pe andreaua ajutătoare, 2 ochiuri de pe marginea celor 2 ochiuri închise, 5 ochiuri de pe marginea liniei umărului drept de pe partea față, 5 ochiuri de pe marginea liniei umărului drept de pe partea spate = 60 ochiuri.

Ochiurile se închid în cerc și se tricotează 11 cm elastic 2 x 2. În continuare se va tricota cu andrele nr. 6.5 încă 10 cm. Se rearanjează ochiurile pentru tricotarea a două rânduri cu elastic 1 x 1, după care ochiurile se închid.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *