Pulover cu mâneci croșetate din motive florale


Pulover cu maneci crosetate din motive florale

Mărimea: 34/36
Materiale necesare:
200 g fir bej – maro Online Savina Color (100% bumbac, 110m/50g);
150 g fir menta-fistic;
100 g fir bordo;
Andrele nr.5;
Croșeta nr.5.

Densitatea lucrării: 24 ochiuri x 31 rânduri = 10 х 10 cm;

Explicație tricotare:
Spate/Față: Cu fir bej-maro, se montează pe andrea 99 ochiuri și se tricotează modelul prezentat în schema nr.1 în felul următor: 1 ochi de margine, 2 ochiuri dinaintea raportului, se repetă raportul. Rândul se sfârșește cu 5 ochiuri de după raport și 1 ochi de margine. Se repetă rândurile 1-8. În rândurile dos, ochiurile se tricotează așa cum se prezintă.
După 23 cm = 72 rânduri tricotate, se închid din ambele părți 1 x 3 ochiuri și în fiecare al 2-lea rând 27 x 1 ochi.Tipar pulover maneci crosetate motive florale
După 41 cm = 128 rânduri, se închid cele 39 ochiuri rămase.

Mâneca: Se croșetează 10 motive florale în felul următor: Se croșetează un lanț din 8 ochiuri și se închide în cerc cu ajutorul unui picioruș de legătură. Se va croșeta conform schemei nr.2 cu rânduri circulare. În rândul 1 și 3: se va începe rândul cu 1 ochi lanț în locul primului picioruș fără jeteu și se sfârșește cu 1 picioruș de legătură în ochiul de ridicare.

În rândul 2: se va începe rândul cu 3 ochiuri lanț în locul primului picioruș cu jeteu și se sfârșește cu 1 picioruș de legătură în baza piciorușelor cu jeteu croșetate împreună. După rândul 1 si 2, firul de lucru se taie și se trece prin ultimul ochi de pe croșetă. Se fixează firul nou în același loc, pentru următorul rând circular. Rândurile 1- se croșetează o dată.

Celelalte motive se vor croșeta la fel, dar în ultimul rând circular se va uni cu motivul precedent în locurile marcate cu săgeată în felul următor: În colțuri, după croșetarea ‘bobului’ se va croșeta 1 picioruș de legătură în ‘bobul ‘ motivului adiacent. La mijlocul marginii, în locul ochiului lanț central al arcadei, se va croșeta 1 picioruș de legătură în ochiul lanț central al arcadei adiacente. Dacă mai multe motive florale se unesc pe colțuri, atunci fiecare picioruș de legătură ce urmează se va croșeta în primul ochi de legătură.

Alternarea culorilor: rândul 1 se croșetează cu fir bej-maro, rândul 2 cu fir bordo, rândul 3 cu fir menta-fistic.
Motivele se vor uni conform schemei nr.4. Motivul 1 și 4 se vor plia, pentru realizarea cusăturii mânecii. Marginile de sus ale motivelor 9 și 10 corespund răscroielii gâtului.Schema 1 pulover maneci crosetate motive florale

Finisarea: Manșetele se vor finisa cu fir mentă-fistic. Se croșetează 5.5 cm = 5 rânduri circulare conform schemei nr. 3. În primul rând circular, după fixarea firului de lucru, se va croșeta 1 ochi lanț în locul primului picioruș fără jeteu, după care se vor croșeta 47 piciorușe fără jeteu.

Marginile laterale ale motivelor 9 și 7, marginea de sus a motivului 4 și marginile laterale ale motivelor 8 și 10 se vor finisa în același timp cu 1 rând piciorușe fără jeteu cu fir menta-fistic. Aceste margini reprezintă linia raglan.Schema 2 pulover maneci crosetate motive florale
Se realizează cusaturile pe linia raglan și pe marginile laterale ale puloverului.

Marginea de jos a puloverului se va finisa cu fir mentă-fistic. Se croșetează 5.5 cm = 5 rânduri circulare conform schemei nr. 3. În primul rând circular, după fixarea firului de lucru, se va croșeta 1 ochi lanț în locul primului picioruș fără jeteu, după care se vor croșeta 131 piciorușe fără jeteu.
Marginea răscroielii gâtului se va finisa cu fir menta-fistic. Se croșetează 2.5 cm = 3 rânduri circulare conform schemei nr. 3. În primul rând circular, fiecare margine a pătratului se va finisa cu 14 piciorușe fără jeteu, piciorușele fără jeteu se vor croșeta sub arcada din ochiuri lanț.

Pe marginea închisă a răscroielii gâtului de pe partea față și spate se vor croșeta câte 36 piciorușe fără jeteu = 128 piciorușe fără jeteu. În rândul 2 circular, piciorușele cu jeteu croșetate împreună se vor realiza în fiecare al 4-lea picioruș fără jeteu din rândul anterior = 32 ‘boburi’. Rândul 3 și 4 al schemei nr. 3 nu se va croșeta. Ultimul rând de finisaj al răscroielii gâtului va fi rândul 5 al schemei.


Comentarii la Pulover cu mâneci croșetate din motive florale

  • va rog sa postati un model de poncho.multumesc

    lucia 21 ianuarie, 2018 11:19 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *