Mini pulover croșetat


Mini pulover crosetat

Mini pulover crosetatMărimea: 34-38 (40-44)
Materiale necesare:
250 (300) g fir roz (40% angora, 37% lână, 14% alpaca, 9% nylon; 62 m/25 g);
Croșeta nr.6.

Modele utilizate:
Model din piciorușe reliefate: Numărul de ochiuri lanț se împarte la 6. Se va croșeta după schema nr.1 cu rânduri circulare. Raportul se va repeta constant, iar trecerea de la un rând la altul se va realiza conform schemei. Rândurile 1-3 se vor croșeta o dată, după care se vor repeta rândurile 2 și 3.

Modelul structural: Numărul de ochiuri se împarte la 3 + 2. Se va croșeta conform schemei nr.2. Rândul începe cu ochiurile dinaintea raportului, se repetă raportul și se sfârșește rândul cu ochiurile de după raport. Rândurile 1-3 se vor croșeta o data, după care se vor repeta rândurile 2 și 3.

Densitatea tricotului: 13 ochiuri x 7 rânduri croșetate cu modelul structural = 10 x 10 cm.

Explicație croșetare:
Partea de sus a puloverului: Se croșetează un lanț din 204 (222) ochiuri. Ochiurile se închid în cerc printr-un picioruș de legătură. În continuare se va croșeta după schema nr.1. Pentru a reda o forma rotunjită părții de sus în al 16-lea rând circular de la primul rând, se va omite grupele cu piciorușe cu jeteu și se vor croșeta numai ochiurile „floricele”.
Se va croșeta încă 1 rând cu piciorușe de legătură, micșorând ușor volumul (în fiecare raport se vor croșeta numai 2 piciorușe de legătură).schema mini pulover crosetattipar mini pulover crosetat

Mâneca: Pentru fiecare mânecă se va croșeta câte un lanț în functie de grosimea brațului și de numărul de ochiuri necesar pentru realizarea modelului structural. Se va croșeta circular după schema nr.2.
După 18 cm de la primul rând, mâneca se va finisa.

Finisarea: Partea de sus a puloverului se așează parte peste parte (cu linia de trecere de la un rând la altul pe mijlocul părții spate) și se cos mânecile din ambele părți, sub marginea părții de sus a puloverului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *