Tunica roz pentru fete


tunica roz pentru fete

tunica roz pentru feteVârsta: 4-6 ani;
Materiale necesare:
1 scul fir Superlana Klasik Batik, cod 2967;
1 scul fir roz Superlana Klasik;
Andrele nr.4.

Explicație tricotare:
Tunica se va tricota de sus in jos.
Cu firul Batik se montează pe andrea 90 ochiuri. Ochiurile se închid in cerc si se tricotează 5 cm cu punct leneș, după care se va tricota cu fir roz 2 rânduri cu elastic 1 x 1.
În continuare se vor adăuga ochiuri in felul următor: înaintea fiecărui ochi dos se va mai adăuga 1 ochi dos din firul dintre cele 2 ochiuri. Celelalte ochiuri se vor tricota așa cum se prezintă.
Se tricotează drept (fără adăugări de ochiuri) 9 rânduri. În rândul 10 se repetă din nou adăugarea de ochiuri, după care se tricotează drept încă 9 rânduri.

Se vor adăuga ochiuri în acest mod, până când între ochiurile față vor fi cate 5 ochiuri dos.
După 13 cm tricotați cu fir roz, ochiurile se împart în felul următor: 70 ochiuri pentru partea față, 70 ochiuri pentru partea spate si câte 71 ochiuri pentru fiecare mânecă.
În continuare, fiecare detaliu se va tricota separat.

Mâneca: Se va tricota cu rânduri circulare.
Rândul 1: (11 ochiuri dos, 1 ochi față) x 2, 11 ochiuri dos, din ochiul față se adaugă 4 ochiuri față pentru romb, (11 ochiuri dos, 1 ochi față) x 2, 11 ochiuri dos.
În continuare, ochiurile se tricotează așa cum se prezintă, iar în locul unde sunt adăugate cele 4 ochiuri se va realiza modelul romburi prezentat în schema. În schemă sunt prezentate doar rândurile impare, in rândurile pare ochiurile se tricotează așa cum se prezintă.
După tricotarea modelului romburi, cu fir Batik se tricotează încă 8 rânduri cu punct leneș, după care ochiurile se închid.schita tunica roz pentru fete

Partea față: Tricotarea acestui detaliu se va realiza în funcție de dungile tricotate cu ochiuri față. În prima dungă, ochiul se tricotează față, în următoarele două dungi , ochiurile față se vor tricota ca ochiuri dos = după 17 ochiuri dos, se va realiza o dungă cu 1 ochi față.
Se tricotează în acest mod 4 cm. În continuare se va tricota in felul următor:
Din prima dungă cu ochi față, se vor adăuga 4 ochiuri pentru tricotarea modelului romburi. Celelalte ochiuri se tricotează așa cum se prezintă. În următorul rând se tricotează modelul romburi conform schemei. După 2 romburi tricotate, din următoarea dungă cu ochi față se adaugă 4 ochiuri si se tricotează modelul romburi. După 1 romb tricotat pe dunga 2, în dunga 3 se adaugă 4 ochiuri si se tricotează modelul prezentat in schemă.
După 2 romburi tricotate pe dunga 3, din dunga 4 se vor adăuga 4 ochiuri si se vor tricota 2 romburi conform schemei.

În final: pe dunga 1 se vor tricota 7 romburi, pe dunga 2 – 5 romburi, pe dunga 3- 4 romburi și pe dunga 4- 2 romburi.
După tricotarea ultimelor două romburi de pe dunga 4, se va tricota cu fir Batik – 8 rânduri cu punct leneș, după care ochiurile se închid.
Pe tot parcursul tricotării detaliului față, în fiecare al 10-lea rând se vor adăuga din ambele părți câte 1 ochi. Ochiurile adăugate se vor tricota ca ochiuri dos.

Partea spate se va tricota ca si partea față cu excepția dungilor cu modelul romburi. Acestea se vor tricota cu ochi față până la sfârșitul lucrării.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *