Tunica Boho


tunica boho

tunica bohoTunica seamănă cu un poncho, cusut pe margini.
Mărimea: 40-44;
Materiale necesare:
230 g bumbac (firul în 4 ațe, 900m/100 g);
Andrele nr.2.5;
Croșeta nr.1.5.

Explicație tricotare:
Se vor tricota doua detalii în felul următor:
Se montează pe andrele 116 ochiuri și se tricotează elastic 1×1 in felul următor:
Rândul 1:*1 ochi față răsucit, 1 ochi dos*, se repetă *-* până la sfârșitul rândului;
Rândul 2:*1 ochi față, 1 ochi dos răsucit*, se repetă *-* până la sfârșitul rândului;
Se vor tricota încă 6 rânduri cu elastic, iar în randul 7 *5 ochiuri se vor încrucișa conform schemei E, 1 ochi dos*, se repetă *-* până la sfârșitul rândului.

În continuare se va tricota in felul următor: 1 ochi de margine, 19 ochiuri modelul din schema A, (4 ochiuri modelul din schema B, 10 ochiuri modelul din schema C)x4, 4 ochiuri modelul din schema B, 3 ochiuri dos, 25 ochiuri modelul din schema D, 3 ochiuri dos, 4 ochiuri modelul din schema B, 1 ochi de margine. În schema A, în rândurile dos, deasupra ochiurilor față răsucit se vor tricota ochiuri dos răsucit.schita tunica boho

După tricotarea a 27 rapoarte după schema C, se vor tricota incă 13 rânduri cu elastic 1 x 1 (vezi descrierea de mai sus), după care ochiurile se închid.

Finisarea: După tricotarea detaliului doi, vom realiza cusăturile tunicii.
De pe marginea mai lungă a primului detaliu se lasă liber 30 cm (11 raporturi a modelului C). Marginea mai scurta a detaliului doi se va coase pe marginea mai lungă a detaliului unu începând de la raportul 12 a schemei C.
Al doilea detaliu se trece peste linia umărului (la o distanta de 15 cm de cusătură), aliniind marginile mai lungi cu cei 15 cm ramași liberi de pe marginea lungă a detaliului unu (4 raporturi ale modelului C). Se coase de marginea mai lungă a detaliului doi, lăsând liberi 30 cm de la cusătură.
În mod similar se va realiza și a doua cusătură laterală.
Marginile răscroielii mânecilor, răscroielii gâtului și marginea de jos a tunicii se vor finisa cu ajutorul croșetei, cu un rând pași de rac cu 2 piciorușe cu jeteu.


Comentarii la Tunica Boho

  • minunat model

    Vasilache Aurora 8 martie, 2016 7:07 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *