Top cu spatele deschis


top cu spatele deschis

top cu spatele deschisMarimea:
Circumferinta bustului- 81 cm;
Circumferinta taliei- 68.5 cm;
Lungimea topului – 53 cm.
Materiale necesare:
200 g fir alb subtire (bumbac, viscoza, matase);
Andrele nr.3.25.
Densitatea tricotului: 26 ochiuri x 40 randuri = 13.5 cm.

Explicație tricotare:
Fața: Se montează pe andrea 87 ochiuri si se tricotează 3 rânduri cu toate ochiurile față.
În continuare se va tricota conform schemei până la randul 78. În schemă sunt prezentate doar rândurile impare (rândurile față), în rândurile dos ochiurile se vor tricota așa cum se prezintă, jeteurile ca ochiuri dos.

În randul 79 se va realiza răscroiala gâtului în felul următor: se tricotează conform schemei până la 8 ochiuri din centru, care se vor tricota în felul următor: 4 ochiuri se lasă pe o andrea ajutătoare înaintea lucrării, se fixează firul de alt scul și se tricotează 4 ochiuri față, 4 ochiuri față de pe andreaua ajutătoare și se va continua cu tricotarea conform schemei până la sfârșitul rândului.
semne conventionale top spatele deschisschita top spatele deschistipar top spatele deschis
În acest mod, ambele părți ale răscroielii gâtului se vor tricota simultan.

În randul 81 se realizează răscroiala mânecilor: Se închid din ambele părți câte 5 ochiuri.
Se va continua tricotarea conform schemei, până când pe andreaua de lucru vor rămâne câte 4 ochiuri pentru fiecare bretea.
Bretelele se vor tricota conform schemei, până când vor avea o lungime de 35.5 cm fiecare. Ochiurile bretelelor se trec pe un bold.

Spate: Se va tricota ca și partea față pana la randul 38.
Rândul 39 se va tricota ca și randul 79 al părții față. În continuare, ambele părți se vor tricota simultan conform schemei până la randul 80.
În randul 81, pentru răscroiala mânecilor se închid din ambele părți câte 13 ochiuri. Când pe andrea vor rămâne câte 4 ochiuri pentru fiecare parte, acestea se vor trece pe o andrea ajutătoare.

Finisarea: Se realizează cusăturile laterale ale topului. Se măsoară topul și se reglează lungimea bretelelor. Dacă nu sunt suficient de lungi, acestea se vor mai tricota. Se închid ochiurile bretelelor.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *