Top cu ciucuri


top ciucur

top ciucurUn mini top original, perfect pentru zilele toride de vara.
Marimea: 38;
Materiale necesare:
150 g fir Fio Charme (100% bumbac mercerizat, 150 g/396 m),
Croseta nr.2.
Explicatie crosetare:

Cupele (2 buc.): Se croseteaza un lant din 15 ochiuri, dupa care se va continua crosetarea conform schemei nr.1.
Se fixeaza firul de lucru in ochiul 15 din primul rand al cupei stangi, 5 ochiuri lant, un piciorus de legatura in ochiul 15 din primul rand al cupei drepte. Lucrarea se intoarce, 1 ochi lant, 1 piciorus fara jeteu in fiecare ochi a randului anterior, 1 piciorus de legatura in ochiul cupei stangi.top ciucur spate

Partea de sus a topului: 3 ochiuri lant, se fixeaza firul de lucru in al 4-lea ochi din centru (in sus) al cupei stangi. Se va continua crosetarea intre cupe conform schemei nr.2.
Partea de jos a topului: Firul de lucru se fixeaza de marginea de jos a cupei dreapta. Se va croseta conform schemei nr. 3 – 4 randuri.

Finisarea partilor laterale ale topului: Firul de lucru se fixeaza de marginea laterala de jos a partii dreapta a topului si se va croseta conform schemei nr.4. La fel se va proceda si cu marginea laterala din stanga.

Atentie! Schema nr.4 pentru marginile laterale ale partii stanga si dreapta sunt diferite.schita Top cu ciucuri
Finisarea topului: Marginea dreapta laterala, partea de sus a topului, marginea stanga laterala se vor finisa cu 1 rand picioruse fara jeteu.

Partea de jos a topului se va finisa dupa schema nr.5.
Se taie fire de lungime 40 cm. Fiecare fir se trece pe jumatate printr-un ochi de pe marginea de jos a topului si se fixeaza strans (vezi poza).

Bretelele: Se vor croseta in 4 fire. Pentru bretelele de sus se croseteaza cate un lant din 33 ochiuri, pentru cele de jos se vor croseta 2 lanturi din 36 ochiuri.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *