Sosete tricotate


sosete tricotate

sosete tricotateMarimea: 36;
Materiale necesare:
70-100 g fir crem (100% lana, 300m/100g);
25 g fir alb (100% kid mohair, 250 m/50 g);
Set din 5 andrele nr.2.5.

Explicatie tricotare:
Sosetele se vor tricota in doua fire, alipind firul din lana cu cel de mohair.
Se monteaza pe doua andrele 48 ochiuri. Ochiurile se impart pe 4 andrele, cate 12 ochiuri pe fiecare andrea.
Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 10 randuri elastic 1×1 (1 ochi față, 1 ochi dos).
In continuare, ochiurile de pe primele doua andrele se tricoteaza cu punct jerseu, cele de pe andreaua 3 cu modelul prezentat in schema, iar cele de pe andreaua 4 cu punct jerseu. Modelul din schema trebuie sa fie situat pe partea față central a sosetei.
Se va tricota in acest mod 12 cm.

Apoi, se va continua cu tricotarea calcaiului. Toate ochiurile se distribuie pe 2 andrele. 24 de ochiuri vor reveni calcaiului, celelalte 24 ochiuri, cu modelul pe mijloc, vor ramane pe andreaua a doua fara a se tricota.
Cu ochiurile pentru talpa se va tricota punct jerseu 16 randuri (dus-intors).
In continuare, ochiurile talpii se impart in 3 parti egale, cate 8 ochiuri pentru fiecare parte. Se va tricota in felul urmator: 7 ochiuri punct jerseu, 2 ochiuri impreuna față, 6 ochiuri punct jerseu (partea centrala a calcaiului), 2 ochiuri impreuna față. Lucrarea se intoarce. Se vor tricota numai cele 6 ochiuri centrale ale calcaiului, ochiurile marginale ale partii centrale se vor tricota impreuna față cu ochiurile partilor laterale ale calcaiului.schita sosete tricotate

Se va tricota in acest mod, pana cand pe andrea vor ramane 8 ochiuri.
De pe marginile laterale ale calcaiului se monteaza pe andrea cate 10 ochiuri, se include in tricotare si cele 24 ochiuri ramase in asteptare = 52 ochiuri. Se va tricota talpa cu cele 5 andrele.
Se va tricota drept, cu modelul prezentat in schema pe centru – 17 cm.
In continuare se va tricota varful sosetei. Se vor tricota impreuna față ultimele doua ochiuri de pe fiecare andrea. Se vor scadea ochiuri in acest mod, pana cand pe andrea vor ramane 4 ochiuri.
Firul de lucru se taie, lasand un capat mai lung. Capatul firului se trece prin ochiurile ramase. Firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *