Rochie tricotata cu model Aran


rochie tricotata cu model Aran

rochie tricotata cu model AranMarimea: 38;
Materiale necesare:
500 g fir bej (50% lana, 50% acril, 280m/100g);
200 g fir bej (70% mohair, 30% poliamida, 230m/25g);
Andrele circulare nr.4;
Andrele ajutatoare.

Explicatie tricotare:
Rochia se va tricota ca un singur detaliu cu randuri circulare. La inceputul lucrarii se vor delimita liniile cusaturilor laterale, delimitand astfel partea fata de partea spate. Cele doua tipuri de fir se vor combina.
Se monteaza pe andrea 216 ochiuri si se tricoteaza 5 cm cu elastic 2×2 (2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos).
In continuare se va tricot modelul prezentat in schema nr.1. In schema sunt prezentate randurile impare. In randurile pare, ochiurile se vor tricot asa cum se prezinta. Pe inaltime, se repeta randurile 1-10.

Dupa 61 cm tricotati de la primul rand, se va continua cu tricotarea modelului prezentat in schema nr.2. . In schema sunt prezentate randurile impare. In randurile pare, ochiurile se vor tricot asa cum se prezinta. Pe inaltime, se repeta randurile 1-10.
Dupa 69 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala manecilor, in locurile marcate, se vor inchide din ambele parti cate 8 ochiuri.

In continuare, fiecare parte se va tricot separat.
Dupa 99 cm de la primul rand, toate ochiurile partii spate se inchid.
Pentru partea fata, dupa 94 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala gatului, se inchid 20 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat. Dinspre rascroiala gatului, in fiecare al 2-lea rand se inchid 1×3 ochiuri, 1 x2 ochiuri si 3×1 ochi.

Dupa 99 cm tricotati de la primul rand, ochiurile ramase se inchid.
Maneca: Se monteaza pe andrea 50 ochiuri si se tricoteaza 5 cm elastic 2×2 (2 ochiuri fata, 2 ochiuri dos).
Se va continua cu tricotarea modelului prezentat in schema nr.3. In fiecare al 2-lea rand se vor adauga din ambele parti 12×1 ochi.scheme rochie tricot arantipar rochie tricot aran

Dupa 40 cm tricotati de la primul rand, se vor inchide din ambele parti 1×4 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1 x2 ochiuri, 12 x 1 ochi.
Dupa 55 cm tricotati de la primul rand, ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile pe liniile umarului. De pe marginea rascroielii gatului a partii spate si fata se monteaza pe andrea un numar de ochiuri pare. Ochiurie se inchid in cerc si se tricoteaza 12 cm elastic 2×2. Se realizeaza cusaturile manecilor.
Explicatia semnelor conventionale prezentate in schema o gasiti aici


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *