Rochie tricotata


rochie adolescenti tricotata

rochie tricotataMarimea: 36-38;
Material necesare:
650 g bumbac;
Andrele nr.4;

Explicatie tricotare:
Pentru detaliile cu modelul aran (maneci, talie, poale) se tricoteaza modelul prezentat in schema pana la lungimea necesara.
Partea de sus a rochiei:
Spate: de pe jumatatea detaliului pentru talie se monteaza pe andrea 90 ochiuri si se tricoteaza cu punct jerseu pana la rascroiala manecii.
Pentru rascroiala manecii se inchid din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 2×5 ochiuri, 1 x 2 ochiuri, 3 x 1 ochi = 60 ochiuri.
In continuare se va tricota drept pana la linia umerilor.
In urmatorul rand față, toate ochiurile se inchid.
Partea față se va tricota in mod similar.

Partea de jos a rochiei:
Spate: De pe marginea jumatatii de jos a detaliului pentru talie se monteaza pe andrea 100 ochiuri si se tricoteaza cu punct jerseu.
In fiecare al 8-lea rand, se adauga din ambele parti dupa primele 3 ochiuri si inaintea ultimelor 3 ochiuri 20 x 1 ochi = 140 ochiuri.
In continuare se va tricota drept pana la lungimea dorita.
Partea față se va tricota in mod similar.
schita rochie tricotata
Maneca:
Pentru partea de sus a manecii se monteaza de pe marginea detaliului pentru maneca 62 ochiuri si se tricoteaza cu punct jerseu.
Se tricoteaza drept 10 randuri.
Pentru rascroiala manecii, se vor inchide din ambele parti in fiecare la 2-lea rand 1×5 ochiuri si 12 x 1 ochi = 28 ochiuri.
In continuare se va inchide in fiecare rand, din ambele parti cate 1 ochi, pana cand pe andreaua de lucru vor ramane 12 ochiuri.
In urmatorul rand față, ochiurile ramase se inchid.
Pentru partea de jos a manecii se monteaza de pe marginea detaliului pentru maneca 60 ochiuri si se tricoteaza cu punct jerseu.
Se tricoteaza drept pana la lungimea dorita.

Finisarea: Se cos detaliile.
Pentru finisarea mansetelor si a rascroielii gatului se tricoteaza pentru mansete doua benzi cu lungimea de 60 cm fiecare si o banda pentru rascroiala gatului cu lungimea de 110 cm.
Se cos benzile.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *