Rochie Aquamarin


rochie aquamarin

rochie aquamarinMarimea: 36;
Materiale necesare:
350 g fir Coco (100% bumbac mercerizat, 240m/50 g);
Andrele nr.1,5

Explicație tricotare:
Rochia se va tricota conform schemei A. Daca numărul de ochiuri montate pe andrea nu vor corespunde cu cele din articol, acestea se vor corecta in funcție de grosimea firului si mărimile persoanei pentru care tricotați rochia.

Important e ca numărul de ochiuri de pe andrea sa se împartă la 20 (raportul modelului) + 2 ochiuri de margine.
Se montează pe andrea 140 ochiuri + 2 ochiuri de margine. Detaliul care reprezinta fusta este compus din 7 raporturi întregi pe verticală. Fusta se va tricota până la randul 61 al schemei. Pentru linia taliei, In randul 62 se vor realiza scăderi de ochiuri, tricotând câte 2 ochiuri împreună dos. Următoarele scăderi de ochiuri se vor realiza în randul 72 al schemei. Rândul 72 din schema coincide cu linia AB de pe tiparul rochiei.

Rândurile 73-87 ale schemei A reprezinta modelul central al rochiei și se va tricota până la linia CD de pe tipar. Dacă doriți ca rochia sa fie mulată pe corp în zona taliei, modelul central se va tricota cu andrele mai subțiri, dar în apropiere de linia CD se va continua tricotarea cu andrele inițiale.
Pentru partea de sus a rochiei (de la linia CD in sus) se vor realiza adăugări de ochiuri pentru linia bustului. Aceste adăugări de ochiuri se reflecta în rândurile 89-103 ale schemei.

Adăugarea de ochiuri se va realiza in felul următor: Firul dintre 2 ochiuri față ale rândului anterior se trece pe andreaua de lucru și se tricotează 1 ochi față răsucit.
După tricotarea unui raport pentru partea de sus a rochiei se va realiza răscroiala mânecilor, apoi răscroiala gâtului și linia umerilor.
schita rochie aquamarin
Pentru răscroiala gâtului de pe partea față, se vor închide ochiurile celor doua raporturi centrale de pe partea față, apoi fiecare parte se va tricota separat. Se tricotează drept încă 6 cm de la răscroiala gâtului, după care se va realiza linia umerilor.

Pe partea spate răscroiala gâtului se va realiza la același nivel cu linia umerilor pe 3 rapoarte (2 rapoarte centrale, plus câte o jumătate din raporturile alăturate).
Se realizează cusăturile rochiei. Răscroiala gâtului, a mânecilor, a marginilor de jos a rochiei se vor finisa cu 1 rând piciorușe fără jeteu și 1 rând pași de rac.

Atenție! Numărul de rânduri din schemă nu este unul fix. Puteți tricota mai multe sau mai puține rânduri pentru fiecare detaliu din tipar în funcție de preferințe, conformația corpului, grosimea firului. Valabil și pentru răscroiala mânecilor, răscroiala gatului și linia umerilor.


Comentarii la Rochie Aquamarin

 • buna seara, nu gasesc fir coco imi puteti spune cu ce sa il inlocuiesc?

  izabela encica 10 octombrie, 2016 11:36 pm
 • Buna seara!
  Il inlocuiti cu bumbac mercerizat,care are urmatoarea densitate (o gasiti pe eticheta produsului) 30 ochiuri = 10 cm.

  Nina 12 octombrie, 2016 7:15 pm
 • un site fabulos! va multumesc!

  Nicoleta 3 noiembrie, 2016 3:43 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *