Pulover verde ajur


pulover verde ajur tricotat

pulover verde ajurMarimea:36/38;
Materiale necesare:
350 g fir subtire Lang Yarns Kira(75% viscoza, 25% poliamida, 140m/50g);
Andrele nr.4;
Croseta nr.4.

Densitatea tricotului: 24 ochiuri x 38 randuri = 10×10 cm;
Explicatie tricotare:
Față:
Se monteaza pe andrea 94 ochiuri si se tricoteaza 2 randuri elastic 2×2 (2 ochiuri față, 2 ochiuri dos) si 1 rand dos cu toate ochiurile față. In acest rand se va scadea 1 ochi = 93 ochiuri.
In continuare se va tricota conform schemei A.

Dupa 37.5 cm tricotati = 152 randuri de la elastic, pentru rascroiala gatului, se inchide 1 ochi din centru. Se va tricota conform schemei, fiecare parte a rascroielii gatului tricotandu-se separat.
Scaderile de ochiuri pentru rascroiala manecii si a gatului se prezinta in schema.
Dupa tricotarea ultimului rand al schemei A se inchid ochiurile ramase pentru umar.

Spate: Se monteaza pe andrea 94 ochiuri si se tricoteaz 2 randuri elastic 2×2 (2 ochiuri față, 2 ochiuri dos) si 1 rand dos cu toate ochiurile față. In acest rand se va scadea 1 ochi = 93 ochiuri.
In continuare se va tricota in felul urmator: 1 ochi de margine, 7 ochiuri față, 77 ochiuri modelul ajur prezentat in schema B (5 raporturi), 7 ochiuri față, 1 ochi de margine.
semne pulover verdeschita B pulover verdeschita A pulover verde
Dupa 38 cm tricotati = 154 randuri de la elastic, pentru rascroiala manecilor, se inchid din ambele parti 1 x 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 6×1 ochi = 75 ochiuri,
Dupa ultima scadere de ochiuri nu se va mai tricota primul si ultimul motiv romb, ochiurile motivelor se vor tricota cu punct jerseu.

Dupa 14 cm tricotati de la rascroiala manecii = 54 randuri. Pentru rascroiala gatului, se inchid 21 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat.
Dinspre rascroiala gatului, in fiecare al 2-lea rand se vor inchide 2×2 ochiuri.
Cele 23 ochiuri ramase pentru umar se vor inchide la aceasi lungime ca pe partea față.

Maneca: Se monteaza pe andrea 50 ochiuri si se tricoteaza 2 randuri elastic 2×2 (2 ochiuri față, 2 ochiuri dos) si 1 rand dos cu toate ochiurile față. In acest rand se va adauga 1 ochi = 51 ochiuri.
In continuare se va tricota dupa schema manecii. Adaugirile de ochiuri si scaderile de ochiuri se vor realiza conform schemei.
In ultimul rand al schemei se inchid cele 5 ochiuri ramase.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile puloverului.
Marginile rascroielii gatului se vor finisa cu ajutorul crosetei cu modelul pasi de rac (se croseteaza picioruse fara jeteu de la stanga la dreapta).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *