Pulover tricotat cu motiv floral


pulover tricotat cu motiv floral

pulover tricotat cu motiv floralMărimea: M;
Materiale necesare:
550 g fir Berroco Linsey;
Andrele circulare nr.5.5 si nr.6.5;
Markere.

Densitatea tricotului: 12 ochiuri x 16 rânduri = 10 x 10 cm.

Explicatie tricotare:
Spate: Pe andrelele nr.6.5, in doua fire, se montează 57 ochiuri si se tricoteaza 11 randuri cu punct lenes. In continuare se va tricota intr-un fir, in felul urmator:
Randul 1(rand față): 1 ochi față, *2 ochiuri împreună față, 1 jeteu*, se repeta *-* până la ultimele 2 ochiuri, 2 ochiuri față;
Randul 2 (rand dos): 1 ochi dos, *1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos*, se repeta *-* pana la ultimele 2 ochiuri, 2 ochiuri dos.
Randul 1 si 2 se repeta inca de 2 ori.
In continuare se va tricota drept, cu punct jerseu, pana cand lungimea detaliului va masura 42,5 cm, ultimul rand, fiind rand dos.

Pentru rascroiala manecilor, se inchid din ambele parti cate 3 ochiuri. In urmatorul rand față se vor realiza scaderi de ochiuri in felul urmator: 1 ochi față, 2 ochiuri impreuna față spre stanga, toate ochiurile față pana la ultimele 3 ochiuri, 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, 1 ochi față. Aceasta scadere de ochiuri se va repeta in fiecare al 2-lea rand de 4 ori, apoi alternativ in fiecare al 4-lea rand si al 2-lea rand de 7 ori = 27 ochiuri.

Apoi in urmatoarele 2 randuri față, se vor adauga din ambele parti cate 1 ochi in felul urmator: 2 ochiuri față, se adauga 1 ochi față rasucit dintre 2 ochiuri, toate ochiurile față pana la utimele 2 ochiuri, se adauga 1 ochi față rasucit dintre 2 ochiuri, 2 ochiuri față = 31 ochiuri față.
Pentru rascroiala gatului, in urmatorul rand față se inchid 15 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat. Dinspre rascroiala gatului, in fiecare rand față se inchid 2 x 3 ochiuri si 1 x 2 ochiuri. A doua parte se va tricota simetric cu prima.

Fața: Se va tricota ca si partea spate pana cand lungimea detaliului va masura 21,25 cm, ultimul rand fiind rand dos.
Se marcheaza 23 ochiuri din centru. Se vor tricota toate ochiurile față pana la primul marker. Se fixeaza firul de la alt scul, se inchid 23 ochiuri din centru si se tricoteaza față celelalte ochiuri. In acest mod, fiecare parte se va tricota concomitent.

In urmatorul rand față se vor realiza scaderi de ochiuri in felul urmator: se tricoteaza cu punct jerseu pana la ultimele 3 ochiuri dinaintea rascroielii gatului, 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, 1 ochi față. Pe partea a doua se va tricota 1 ochi față, 2 ochiuri impreuna față spre stanga, punct jerseu pana la sfarsitul randului.

Scaderile de ochiuri se vor realiza *in fiecare al 2-lea rand de 2 ori si o data in al 4-lea rand, se repeta de la * inca de 2 ori si inca o scadere in urmatorul rand față.
Cand lungimea detaliului va fi egala cu cea a partii spate pana la rascroiala manecilor, se inchid 3 ochiuri pentru rascroiala manecilor pe fiecare parte. Se va tricota drept cu punct jerseu inca 21,25 cm, cu cele 6 ochiuri ramase pentru fiecare parte.

In urmatorul rand față, dinspre rascroiala gatului, se inchid 1 x 2 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand se va scadea cate 1 ochi de 3 ori. Pentru o margine mai dreapta, ochiul dinaintea scaderii se ia pe andrea.
Motivul floral: Pe andrelele nr.6.5, in doua fire, se monteaza 22 ochiuri, de pe marginea stanga a rascroielii gatului de pe partea față se monteaza 21 ochiuri, se fixeaza 1 marker, 21 ochiuri de pe marginea de jos, se fixeaza 1 marker, 21 ochiuri de pe marginea dreapta, se fixeaza 1 marker, se monteaza 22 ochiuri pe andrea = 107 ochiuri. Se tricoteaza 1 rand cu toate ochiurile dos.

In urmatorul rand se va tricota in felul urmator: 1 ochi față, raportul din schema nr. 1 x 5, 1 ochi față. Se va tricota raportul schemei pana cand pe andrea vor ramane 7 ochiuri. Firul de lucru se taie. Capatul firului se trece prin cele 7 ochiuri ramase, se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii.

Maneca (2 bucati): Pe andrelele nr.6.5, in doua fire, se monteaza 33 ochiuri si se tricoteaza 11 randuri cu punct lenes. In continuare se va tricota intr-un fir, in felul urmator:
Randul 1(rand față): 1 ochi față, *2 ochiuri impreuna față, 1 jeteu*, se repeta *-* pana la ultimele 2 ochiuri, 2 ochiuri față;
Randul 2 (rand dos): 1 ochi dos, *1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos*, se repeta *-* pana la ultimele 2 ochiuri, 2 ochiuri dos.
Randul 1 si 2 se repeta inca de 2 ori.schita pulover tricotat cu motiv floraltipar pulover tricotat cu motiv floral
In continuare se va tricota drept, cu punct jerseu, pana cand lungimea detaliului va masura 15 cm, ultimu rand, fiind rand dos.

In continuare se va tricota in felul urmator: 2 ochiuri față, se adauga 1 ochi față rasucit dintre 2 ochiuri, punct jerseu pana la utimele 2 ochiuri, se adauga 1 ochi față rasucit dintre 2 ochiuri, 2 ochiuri față. Adaugarea de ochiuri se va repeta in fiecare al 14-lea rand o data = 35 ochiuri.
In continuare se va tricota drept pana cand maneca va masura 35 cm.

In urmatorul rand față, se inchid din ambele parti cate 3 ochiuri, apoi se vor scadea ochiuri in felul urmator: 1 ochi față, 2 ochiuri impreuna față spre stanga, punct jerseu pana la ultimele 3 ochiuri, 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, 1 ochi față. Aceasta scadere de ochiuri se va realiza in fiecare al 4-lea rand (rand față) de 2 ori, apoi alternativ in fiecare al 4-lea rand si al 2-lea rand de 7 ori = 11 ochiuri.
In urmatoru rand față, toate ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile puloverului, conform tiparului. Pe andrelele nr. 5,5, in doua fire, de pe marginea rascroielii gatului, se monteaza 71 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 1 rand cu toate ochiurile dos. In urmatorul rand, toate ochiurile se inchid.


Comentarii la Pulover tricotat cu motiv floral

  • Este f frumos,dar vreau si traducerea aceatei pagini

    rodica 8 septembrie, 2015 1:31 pm
  • Pentru ca browserul dvs este setat în limba engleza, va direcționează automat articolul în limba engleza.
    Selectați din dreapta apăsând pe steagul tarii, limba romana.

    Nina 8 septembrie, 2015 2:35 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *