Pulover cu margine ajur


pulover cu bordura ajur

pulover cu bordura ajurMărimea: 36;
Materiale necesare:
-550-600 g fir alb Alpina ANABEL (100% bumbac mercerizat, 120 m/50 g);
Andrele nr.3,5

Densitatea tricotului: 22 ochiuri x 28 rânduri = 10 x 10 cm.

Modelul din schema nr.1: În schemă sunt prezentate doar rândurile față, în rândurile dos ochiurile se vor tricota așa cum se prezintă, jeteurile ca ochiuri dos. Se tricotează rândurile 7-58.
Marginea dințată:
Rândul 1: 1 ochi de margine, * 2 ochiuri împreună față, 1 jeteu*, se repeta *-* până la sfârșitul rândului, 1 ochi de margine.
Rândul 2: între ochiurile de margine toate ochiurile și jeteurile se vor tricota ca ochiuri dos.

Explicație tricotare:
Spate: Se montează pe andrea 101 ochiuri și se tricotează cu punct jerseu. După 2 cm (6 rânduri) tricotați de la primul rând se va realiza marginea dințată, după care se va continua cu punct jerseu.
După 5 cm (14 rânduri) tricotați de la primul rând se va tricota dupa schema nr.1. Tricotând 58 rânduri ale schemei, se va continua cu 6 rânduri cu punct jerseu.
În continuare se vor tricota rândurile 63-64 ale schemei, după care se va continua cu punct jerseu.
După 53 cm (162 rânduri) tricotați de la primul rând, pentru linia umerilor, se vor închide din ambele părți câte 18 ochiuri. Ochiurile ramase se trec pe o andrea ajutătoare.schita pulover cu bordura ajur

Fața: Se va tricota ca și partea spate.

Mâneca: Se montează pe andrea 44 ochiuri și se tricotează cu punct jerseu. După 2 cm (6 rânduri) tricotați de la primul rând se va realiza marginea dințată, după care se va continua cu punct jerseu.
După 5 cm (14 rânduri) tricotați de la primul rând se va tricota după schema nr.1. Tricotând 58 rânduri ale schemei, se va continua cu 6 rânduri cu punct jerseu.

În continuare se vor tricota rândurile 63-64 ale schemei, după care se va continua cu punct jerseu.
În fiecare al 3-lea rând (rând față) se vor adăuga din ambele părți câte 1 ochi.
După 60 cm (168 rânduri) tricotați de la primul rând, toate ochiurile se închid. Mâneca a doua se va tricota în mod similar.

Finisarea: Se realizează cusăturile detaliilor. Ochiurile de pe andrele ajutătoare ale părților spate și față se trec pe andreaua de lucru. Se tricotează 2 cm (6 rânduri) cu punct jerseu, se realizează marginea dințată și se tricotează încă 2 cm (6 rânduri) cu punct jerseu. Ochiurile se închid.
Se îndoaie marginea pe linia ajur și se coase pe partea dos a lucrării. Marginea de jos a puloverului și manșetele se finisează în mod similar.


Comentarii la Pulover cu margine ajur

  • Buna ziua, cu tot respectul acest model trebuie inceput pe 102 ochiuri.

    Renata Manuela Birsan 13 august, 2016 10:07 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *