Pulover diafan


pulover diafan

pulover diafanMarimea: 36-38;
Circumferinta bustului: 90 cm;
Materiale necesare:
300 g fir alb (100% bumbac mercerizat);
Andrele nr.2;
Croseta nr.2.

Explicatie tricotare:
Puloverul se va tricota de sus in jos.
Spate: Se monteaza pe andrea 75 ochiuri si se tricoteaza conform schemei nr.1. In schema sunt prezentate doar randurile impare, in randurile pare toate ochiurile, inclusiv jeteurile se vor tricota ca ochiuri dos. Incepand cu randul 37 pana la randul 55 se va realiza rascroiala manecilor. In randurile 37, 41, 43 se monteaza pe andrea din ambele parti cate 1 ochi, in randul 45 – cate 4 ochiuri. In randurile 47, 51, 55 se inchide cate 1 ochi din ambele parti.

In ultimul rand al schemei nr.1, reprezentat printr-un rand de cifre, cu ajutorul crosetei se vor lua de pe andreaua de lucru un numar de ochiuri ce corespunde cifrei din locul respectiv si se vor croseta impreuna. Intre ochiurile crosetate impreuna se va croseta si o arcada din 6 ochiuri lant, dupa care se va continua cu schema nr.2. Partea de jos a puloverului se va finisa conform schemei nr. 2.

Partea fata a puloverului se va tricota incepand cu umerii. Se va tricota conform schemei nr. 1 cate un detaliu pentru fiecare umar, format din 23 ochiuri. Incepand cu randul 25 se va realiza rascroiala gatului pentru partea fata. In randul 25, 27, 29, 31 se va adauga cate un ochi pentru rotunjirea rascroielii gatului. In randul 33 cele doua detalii se vor uni,iar intre acestea se vor monta pe andreaua de lucru inca 21 ochiuri. In continuare se va tricota dupa schema nr. 1. Rascroiala manecilor si finisarea partii de jos se va realiza similar cu partea spate.
schita pulover diafanschita 1 pulover diafan
Maneca: Se va tricota de sus in jos. Se va realiza un tipar din hartie conform dimensiunilor naturale a mainii. Se monteaza pe andrea 13 ochiuri si se tricoteaza conform schemei nr.3. In fiecare al 2-lea rand (rand fata), se vor adauga din ambele parti 19x 1 ochi (vezi raportul B).

Ochiurile adaugate se includ in tricotarea modelului din schema nr.3. Apoi, in fiecare al 6-lea rand, se vor scadea din ambele parti cate 1 ochi, pana la latimea dorita. Lungimea dorita a manecii, se va atinge, tricotand randurile 21-41 din schema nr.3.
Partea de jos a manecii se va finisa cu ajutorul crosetei, similar cu partea de jos a partii spate, conform schemei nr.2.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile detaliilor. Rascroiala gatului se va finisa cu ajutorul crosetei , conform schemei nr.4.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *