Pulover cu maneca scurta


pulover cu maneca scurta

pulover cu maneca scurtaCircumferinta bustului:85 cm;
Materiale necesare:
300g fir Berroco Cosma (60%alpaca, 30% merinos,10% matase; 150m/50g);
Andrele drepte nr.3.5 si nr.3.75;
Andrele circulare nr.3.5 de lungime 40 cm.
Markere.

Densitatea tricotului:22 ochiuri x 30 randuri = 10 cm.
Explicatie tricotare:
Detaliile centrale ale partii fata si spate se tricoteaza separat de jos in sus si se unesc pe linia umerilor. Pentru maneci si marginile laterale se vor monta pe andrea ochiuri de pe marginea partilor central si se vor tricota pe latime.

Spate – Detaliul central.
Pe andrele nr.3.75 se monteaza 86 ochiuri si se tricoteaza un rand cu toate ochiurile dos.
In continuare se va tricota in felul urmator:
Randul 1: 3 ochiuri fata, randul 1 din schema nr.1, 3 ochiuri fata.
Randul 2: 3 ochiuri dos, randul 1 din schema nr.2, 3 ochiuri dos.
Se va tricota in acest mod, repetand randurile 1-4 ale schemei pana cand lungimea detaliului va masura 31.25 cm, ultimul rand fiind randul 4.
Dupa care se vor tricota randurile 5-36 ale schemei o data si randurile 37-40 de 6 ori.
Se marcheaza 34 ochiuri din centru.
Se tricoteaza randul 37 pana la primul marker. Se fixeaza firul de la alt scul si se inchid 34 ochiuri dintre markere, dupa care se va continua tricotarea randului 37 pana la capat.
Randurile 38-40 se vor tricota simultan pentru ambele parti.
Pentru rotunjirea rascroielii gatului, se inchid din ambele parti ale rascroielii gatului 3×4 ochiuri. Cele 14 ochiuri ramase pe fiecare parte se trec pe cate o andrea ajutatoare.

Fata – Detaliul central.schema pulover cu maneca scurtatipar pulover cu maneca scurta
Se va tricota ca si partea spate. Randurile 37-40 se vor repeta de 4 ori.
Se marcheaza 34 ochiuri din centru.
Se tricoteaza randul 37 pana la primul marker. Se fixeaza firul de la alt scul si se inchid 34 ochiuri dintre markere, dupa care se va continua tricotarea randului 37 pana la capat.
Randurile 38-40 se vor tricota simultan pentru ambele parti.
Pentru rotunjirea rascroielii gatului, se inchid din ambele parti ale rascroielii gatului 1×4 ochiuri, 1 x 3 ochiuri si 1×2 ochiuri.Dupa care in fiecare rand fata se vor scadea 3×1 ochi.
Se tricoteaza drept inca 3 randuri.
Cele 14 ochiuri ramase pe fiecare parte se trec pe cate o andrea ajutatoare..
Se realizeaza cusatura pe linia umarului.

Partea stanga laterala si maneca:
De-a lungul detaliului central al partii fata, incepand de la marginea dreapta jos pana la marginea de jos a detaliului central al partii spate, pe andrele circulare nr.3.75 se monteaza 242 ochiuri si se tricoteaza drept cu puncte jerseu 6.25 cm.
La inceputul urmatoarelor 2 randuri se inchid cate 60 ochiuri = 122 ochiuri.
Pentru formarea manecii, se vor inchide cate 6 ochiuri la inceputul urmatoarelor 4 randuri, cate 4 ochiuri la inceputul urmatoarelor 4 randuri, cate 3 ochiuri la inceputul urmatoarelor 4 randuri si cate 2 ochiuri la inceputul urmatoarelor 4 randuri.
In urmatorul rand se vor realiza scaderi de ochiuri in felul urmator:3 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata spre stanga, fata toate ochiurile pana la ultimele 5 ochiuri, 2 ochiuri impreuna fata spre dreapta, 3 ochiuri fata.
Randul cu scaderi se repeta in fiecare rand fata inca de 3 ori, in fiecare al 4-lea rand de 2 ori = 50 ochiuri.
Se va tricota drept pana cand lungimea detaliului de la inceputul marginilor laterale va masura 21.25 cm. Ultimul rand va fi rand dos.
Cu andrele 3.5 se tricoteaza inca 2 randuri cu ochiuri fata si 1 rand cu ochiuri dos. In urmatorul rand, ochiurile ramase se inchid ca ochiuri fata.
Partea dreapta laterala si maneca:
De-a lungul detaliului central al partii spate, incepand de la marginea dreapta jos pana la marginea de jos a detaliului central al partii spate, pe andrele circulare nr.3.75 se monteaza 242 ochiuri.
In continuare se va tricota in mod similar ca partea stanga laterala si maneca.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale si cusaturile manecilor.
De pe marginea de jos a puloverului, pe andrele circulare nr.3.5 se monteaza 220 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 2 randuri cu ochiuri dos, dupa care ochiurile se inchid ca ochiuri dos.
De pe marginea rascroielii gatului, pe andrele circulare nr.3.5 se monteaza 120 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 2 randuri cu ochiuri dos, dupa care ochiurile se inchid ca ochiuri dos.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *