Pulover alb


pulover alb tricotat

pulover albMarimea: 36/38 (40/42);
Materiale necesare:
400/500 g fir Linie 12 Clip;
Andrele si croseta nr.4.5.
Modele utilizate:
Modelul de baza:

Densitatea tricotului: 17 ochiuri x 23 randuri = 10 x 10 cm.
Explicatie tricotare:
Puloverul se va tricota in doua fire.
Spate: Se monteaza pe andrea 77/83 ochiuri. Primul rand va fi rand dos si toate ochiurile se vor tricota dos. In continuare se va tricota conform schemei. In schema este prezentat modelul pentru jumatate din partea spate si fata. Cea de a doua jumatate se va tricota simetric. In schema sunt prezentate doar randurile fata. In randurile dos,ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta, jeteurile se vor tricota ca ochiuri dos.
In schema nu s-a tinut cont de ochiurile de margine.
Dupa 122 randuri tricotate, se inchid cele 37 ochiuri ramase pentru rascroiala gatului.

Fata: Se tricoteaza ca si partea spate. In randul 89, din ochiul din mijloc se mai tricoteaza 1 ochi. Lucrarea se imparte in doua. Fiecare parte se va tricota separat conform schemei.
tipar pulover albschita pulover alb
Maneca: Se monteaza pe andrea 43 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos cu toate ochiurile dos si 4 randuri cu punct jerseu.
In randul ce urmeaza ochiurile se tricoteaza in felul urmator: 1 ochi de margine, 5 ochiuri dinaintea raportului modelului din schema B, de 3 ori raportul din schema B, 6 ochiuri dupa raportul schemei B, 1 ochi de margine.

In fiecare al 16-lea rand se vor adauga din ambele parti 3 x 1 ochi ( in fiecare al 8-lea rand 6 x 1 ochi ) = 49/55 ochiuri. Ochiurile adaugate se vor tricota cu punct jerseu.
Dupa 32.5/31 cm, pentru rascroiala manecii, se inchid din ambele parti 1x 3(4) ochiuri, dupa care in fiecare al 2-lea rand 18(20) x 1 ochi.
In urmatorul rand fata se inchid cele 7 ochiuri ramase.
Maneca a doua se va tricota in mod similar.

Finisarea: Se cos detaliile puloverului. Rascroiala gatului se va finisa cu 1 rand picioruse fara jeteu si 1 rand pasi de rac (picioruse fara jeteu de la stanga la dreapta in fiecare al 2-lea ochi al randului anterior).


Comentarii la Pulover alb

 • Salut Nina! E superb puloverul acesta, dar te rog sa-mi explici ce inseamna puloverul se tricoteaza in doua fire? Am cautat pe net acest tip de fir si e destul de grosut. Cu doua fire cred ca ar fi prea mult.
  Iti multumesc anticipat ptr. raspuns.

  Andrea 10 martie, 2015 5:00 pm
 • Buna, Andrea!
  Lucrezi cu firele de la doua sculuri in acelasi timp.
  Daca ai un fir mai gros e perfect. Si densitatea tricotului e un indiciu. O gasesti pe eticheta sculului, o compari cu cea din articol. Daca sunt mai multe ochiuri la 10 cm trebuie sa adaptezi un pic modelul.
  Bafta!

  Nina 10 martie, 2015 5:19 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *