Jacheta originala


jacheta originala tricotata

jacheta originalaMarimea: 36-38;
Materiale necesare:
425 g fir gros din cashemire;
Andrele nr.8. si andrele circulare nr.6.5.
Markere

Explicatie tricotare:
Primul detaliu se va tricota cu andrele nr.8 si reprezinta partea față si gulerul hainei.
Se montează pe andrele 39 ochiuri si se tricotează modelul prezentat in schema nr. 1.
Se va tricota un fular cu lățimea de 24 cm. Pe lungime se vor tricota 16 romburi conform schemei: câte 7 romburi pentru fiecare parte față si 2 romburi pentru guler. După tricotarea rombului 16, ochiurile se închid.
Ochiurile de pe marginea dreapta a fularului se împart in felul următor:
62 ochiuri pentru partea față (se fixează 1 marker), 36 ochiuri mâneca (se fixează 1 marker), 44 ochiuri pentru partea spate(se fixează 1 marker), 36 ochiuri mâneca (se fixează 1 marker), 62 ochiuri pentru partea față .
jacheta originala spate
Partea spate: Pe andrele nr.6.5 se montează 72 ochiuri si se tricotează 10 rânduri elastic 1 x 2 ( 1 ochi față, 2 ochiuri dos).
In continuare se va tricota cu andrele nr.8.5 cu punct jerseu.
Dupa 22 cm tricotați de la primul rând, in următorul rând față , se va tricota in felul următor: 3 ochiuri față, 2 ochiuri impreuna față spre stânga, toate ochiurile față pana la ultimele 5, 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, 3 ochiuri față. Aceasta scădere de ochiuri se va repeta de 5 ori in fiecare al 6-lea rând = 60 ochiuri.

Dupa 40 cm tricotați de la primul rând, in următorul rând față, se va tricota in felul următor: 3 ochiuri față, se adauga 1 ochi dintre 2 ochiuri, toate ochiurile față pana la ultimele 3, se adauga 1 ochi dintre 2 ochiuri, 3 ochiuri față. Aceasta adăugare de ochiuri se va repeta încă de 3 ori in fiecare al 6-lea rând = 68 ochiuri.

In continuare se tricotează 12 rânduri drept.
In următorul rând față, pentru răscroiala mânecilor, se lasă pe câte o andrea ajutătoare câte 9 ochiuri din ambele părți. Pe andreaua de lucru vor rămâne 50 ochiuri. In continuare, in fiecare al 6-lea rând se adauga din ambele părți dupa primele 3 ochiuri si înaintea ultimelor 3 ochiuri câte 1 ochi de 5 ori = 60 ochiuri.
Ambele detalii se pun față in față cu partea dos in sus.
Cele 60 ochiuri ramase pe andreaua de lucru se vor coase pe porțiunea părții spate de pe fular formata din 44 ochiuri, in felul următor: primele 18 ochiuri de pe andreaua de lucru se cos cu primele 18 ochiuri ale părții spate de pe fular, la fel se procedează si cu ultimele 18 ochiuri de pe andreaua de lucru.
schita jacheta originala
Pe andreaua de lucru rămân 24 ochiuri cu care se va proceda in felul următor: dupa primele 4 ochiuri se fixează 1 marker, dupa următoarele 4 ochiuri încă 1 marker, dupa următoarele 8 ochiuri se fixează încă 1 marker, dupa următoarele 4 ochiuri se fixează încă 1 marker.
Se va forma pliul in felul următor: Cele 8 ochiuri de pe andreaua de lucru rămân pe centru, următoarele 4 ochiuri din ambele părți se pliază dupa primele 8 ochiuri. „Buzunarul” format se așează pe ultimele 4 ochiuri ramase din ambele părți.

Detaliul astfel format se coase de cele 8 ochiuri ramase libere pe centrul părții spate ale fularului.
In continuare se vor coase marginile partii spate de marginile fularului pentru fiecare parte față in felul următor: Se întoarce detaliul pe partea față. Capetele libere ale fularului se trec parte peste parte. Fiecare porțiune a fularului formata din 62 ochiuri se coase de marginea corespunzătoare a parții spate.

Mânecile se tricotează in felul următor: De pe marginea fularului destinata mânecii, se montează pe andrele nr.6.5 – 36 ochiuri, se adauga încă 9 ochiuri de pe andreaua ajutătoare si 15 ochiuri de pe marginea părții spate = 57 ochiuri. Ochiurile se închid in cerc si se tricotează 15 rânduri elastic 1×2 (1 ochi față, 2 ochiuri dos). In următorul rând, toate ochiurile se închid.
La fel se va tricota si a doua mânecă.


Comentarii la Jacheta originala

 • me encanta el modelo,pero existe un tutorial?en las instrucciones no le entiendo,gracias es bellisimo¡¡¡

  abi elguera alegria 24 octombrie, 2017 9:54 pm
 • Aici este video de la punctul de diamant, și maya, ceea ce văd dar eu nu am inteles bine.
  vă mulţumesc
  Binecuvântări

  Silvia 11 iulie, 2018 8:49 pm
 • Puteți trimite tutorial în limba spaniolă, datorită

  Mónica 9 februarie, 2019 6:46 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *