Bluza cu guler rotund


bluza cu guler rotund

bluza cu guler rotundMarimea: 36-38
Materiale necesare:
250 g fir alb (95% viscoza, 5% lycra, 250 m/50 g);
Andrele nr.2;
Croseta nr.2

Densitatea tricotului:25 ochiuri x 28 randuri = 10×10 cm.
Explicatie tricotare:
Fața: Se monteaza pe andrea 100 ochiuri. Primul rand se va tricota cu 1 ochi față si 1 ochi dos.
In continuare se va tricota 7 cm modelul din schema nr.1, dupa care se va continua cu tricotarea modelului din schema nr.2.
Dupa 30 cm tricotati = 9 raporturi a modelului, pentru rascroiala manecilor, se inchid din ambele parti cate 6 ochiuri si in fiecare rand se vor scadea din ambele parti cate1 ochi.
Se va mai tricota 1 raport in acest mod, dupa care se va realiza rascroiala gatului. Se inchid 22 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separate.
Pentru rotunjirea rascroielii gatului, dinspre marginea interioara se vor inchide in fiecare rand cate 2 ochiuri, continuand cu scaderea de ochiuri de la marginea laterala.
Se va tricota in acest mod pana cand se vor inchide toate ochiurile. Cea de a doua parte se va tricota simetric.schema bluza cu guler rotund

Partea spate se va tricota similar cu partea față.

Gulerul:Se monteaza pe andrea 200 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 20 raporturi ale modelului din schema nr.1. in randurile pare toate ochiurile se vor tricota ca ochiuri față. Dupa 8 cm tricotati, toate ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale. Marginile rascroielii manecilor se finiseaza cu ajutorul crosetei cu 1 rand picioruse fara jeteu. Se coase gulerul. Locul unde ochiurile au fost inchise in cerc trebuie sa fie pozitionat pe mijlocul partii spate.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *