Bereta retro


bereta retro

bereta retroCircumferinta craniana: 50-54 cm;
Materiale necesare:
100 g fir Alpaca Lana D’Oro (50% lana, 50% alpaca, 200m/100g);
Andrele nr.3.5 si nr.4;

Explicatie tricotare:
Se monteaza pe andrele nr.3.5- 4 ochiuri si se tricoteaza cu punct jerseu 75 randuri. Dupa 75 randuri tricotate, ochiurile se inchid si se cos pe margini. Detaliul tricotat reprezinta elasticul beretei si trebuie sa fie bine fixat pe circumferinta craniana.
In continuare, de pe marginea elasticului se monteaza pe andrelele nr.4- 78 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc.
Urmatorul rand se va tricota dupa cum urmeaza: (1 ochi față (2 ochiuri dos, se adauga 1 ochi dos din spatele si din față urmatorului ochi)x4)x6 = 102 ochiuri.
In continuare se vor tricota aproximativ 14 cm dupa cum urmeaza: (1 ochi față, 16 ochiuri dos) x6, dupa care se va realiza varful caciulii.
In fiecare al 2-lea rand se tricoteaza cate 2 ochiuri impreuna dos inainte si dupa ochiul tricotat față.
Cand pe andrea vor ramane 18 ochiuri, se va tricota in felul urmator: (1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna dos) x 6 = 12 ochiuri.
Firul de lucru se taie, lasand un capat mai lung. Capatul firului se trece prin cele 12 ochiuri ramase. Firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii.
Daca se doreste ca ochiurile fata sa fie mai evidentiate, intr-un rand circular acestea se vor tricota ca ochiuri fata, in urmatorul rand, firul de lucru se va trece dupa fiecare din ele.

Funda: Se monteaza pe andrea 26 ochiuri si se tricoteaza 40 cm cu punct jerseu, dupa care ochiurile se inchid.
Din banda tricotata se realizeaza o funda care se va coase deasupra marginii cusute a elasticului (vezi poza).


Comentarii la Bereta retro

 • Buna ziua, va rog explicati-mi secventa de dupa montarea celor 78 de ochiuri. Nu inteleg pasajul cu 1 ochi pe fata(2 ochiuri dos, se adauga un ochi dos din spatele si din fata urmatorului ochi )x4)x6… Va multumesc

  Cojan Emilia 22 iulie, 2016 8:34 am
 • Buna seara!
  (1 ochi fata (2 ochiuri dos, se adauga 1 ochi dos din spatele si din fata urmatorului ochi)x4)x6 se realizeaza in felul urmator:
  tricotati 1 ochi fata, ce este in a doua paranteza repetati de 4 ori. Apoi iar 1 ochi fata, ce este in paranteza a doua repetati de 4 ori etc. si tot asa de 6 ori.
  E exact ca la matematica, inmultirea si operatiile din paranteze.
  Succes!

  Nina 23 iulie, 2016 9:10 pm
 • Bună seara.
  Va rog o explicatie in legatura cu funda.Nu pare a fi nod pe mijloc.
  Mulțumesc

  Mihaela 10 decembrie, 2016 1:05 am
 • buna seara!
  Funda o tricotati exact ca in descriere. Detaliul tricotat il coaseti pe margini, cu partea dos a lucrarii deasupra.
  Pentru nodul de pe mijlocul fundei, tricotaticu punct jerseu o banda din 12 ochiuri cu o lungime de 6-8 cm. Coaseti marginile benzii, partea dos deasupra. Veti obtine un inel. Treceti prin inel funda, o aranjati frumos si o coaseti pe bereta.
  Mult succes!

  Nina 13 decembrie, 2016 7:16 pm
 • Buna seara,

  Incerc sa reproduc aceasta bereta retro, insa deja pe la randul 60, elasticul beretei devine destul de larg pentru o circumferinta craniana normala.Sa se mai tranga, cumva, dupa ce montez ochiurile de inceput ?Apoi(tinand cont ca sunt incepatoare), as dori sa stiu cum se monteaza cele 78 de ochiuri pe marginea elasticului.Ideal era un video tutorial.Va mutlumesc anticipat pentru ajutor.

  corina daniela nedelcu 16 ianuarie, 2018 10:29 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *