Vesta cu stil


Vesta cu stil

Vesta cu stilMarimea: 38/40
Materiale necesare:
300 g fir verde (70% acril, 30% lana);
Andrele nr.7.

Explicatii tricotat:
Partea spate: Se monteaza pe andrea 54 ochiuri si se tricoteaza 52 cm punct lenes(toate ochiurile se vor tricota dos in randurile fata si dos). Pentru rascroiala gatului se vor inchide din ambele parti 16 ochiuri. Ochiurile ramase se vor lasa pe o andrea ajutatoare.

Partea fata: Se monteaza pe andrea 54 ochiuri si se tricoteaza in felul urmator: 8 ochiuri dos, 6 ochiuri fata, 10 ochiuri dos, 6 ochiuri fata, 24 ochiuri dos. In randurile dos, ochiurile se vor tricota asa cum se prezinta.

Se tricoteaza 6 randuri, in randul 7 cele 6 ochiuri fata pentu torsade se vor incrucisa in felul urmator: 2 ochiuri se lasa pe o andrea ajutatoare, andreaua se lasa dupa lucrare. 1 ochi fata, se tricoteaza fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare. Urmatorul ochi se lasa pe o andrea ajutatoare, andreaua se lasa inaintea lucrarii. 2 ochiuri fata, se tricoteaza fata ochiul de pe andreaua ajutatoare.

Incrucisarea ochiurilor se va realiza in fiecare al 7-lea rand.
Torsada laterala de pe partea stanga este compusa din 8 motive (8 incrucisari).Dupa care se va tricota torsada laterala de pe partea dreapta (24 ochiuri dos, 6 ochiuri fata, 10 ochiuri dos, 6 ochiuri fata, 8 ochiuri dos). Torsada laterala de pe partea dreapta este compusa din 7 motive (7 incrucisari).Torsada de pe mijloc este compusa din 18 motive, inclusiv cele de pe guler.

Dupa 52 cm de la primul rand, se vor inchide din ambele parti 16 ochiuri, iar ochiurile ramase se vor lasa pe o andrea ajutatoare.
Gulerul: Ochiurile de pe andrelele ajutoare se vor tricota circular 14 randuri. Pe ochiurile de pe partea fata se vor tricota inca 2 motive din torsada centrala.
Dupa 14 randuri tricotate, ochiurile se inchid.

Manecile: Se realizeaza cusaturile laterale ale vestei (pe 34 cm) si a liniilor umerilor.
De pe marginea rascroielii manecilor se monteaza pe andrea 50 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri punct lenes. In ultimul rand se vor scadea uniform 10 ochiuri.
Se tricoteaza inca 5 cm elastic 1 x 1, dupa care ochiurile se inchid.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *