Sarafan gri cu pliuri


Sarafan gri cu pliuri

Sarafan gri cu pliuri

Sarafan gri cu pliuri

Mărimea: 96-110 cm;
Materiale necesare:
-50 g fir roz Baby micro;
-150 g fir gri
– Andrele nr.3.
– Croșeta nr.3.

Explicații pentru tricotare model:
Sarafanul se va tricota ca un singur detaliu pana la răscroiala mânecilor, după care fiecare parte se va tricota separat.
Se montează pe andrea 264 ochiuri și se tricotează cu fir roz 6 rânduri punct leneș.
După care se vor tricota cu fir gri, iar ochiurile se vor împarți in felul următor: se vor tricota 6 pliuri cu model brăduț, delimitate intre ele cu cate o banda formata din 17 ochiuri tricotate punct jerseu.

Modelul brăduț se va tricota conform schemei.
Prima crenguță va fi formata din 7 jeteuri. In rândul 15 se va realiza prima scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 252 ochiuri. Intre crenguțe se tricotează cate 3 rânduri punct jerseu.
A doua crenguță este formata din 6 jeteuri. In rândul 31 se va realiza a doua scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 240 ochiuri.
A treia crenguță este formata din 5 jeteuri. In rândul 45 se va realiza a treia scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 228 ochiuri.
A patra crenguță este formata din 4 jeteuri. In rândul 57 se va realiza a patra scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 216 ochiuri.
A cincea crenguță este formata din 3 jeteuri. In rândul 67 se va realiza a cincea scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 204 ochiuri.
A șasea crenguță este formata din 2 jeteuri. In rândul 75 se va realiza a șasea scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 192 ochiuri.
A șaptea crenguță este formata dintr-un jeteu. In rândul 81 se va realiza a șaptea scădere de ochiuri. Jeteul de lângă cele 2 ochiuri împreună fata nu se va tricota= 180 ochiuri.

Schema Sarafan gri cu pliuri

Schema Sarafan gri cu pliuri


Se tricotează drept cu punct jerseu încă 12 rânduri după care urmează răscroiala mânecilor.

Pentru a realiza răscroiala mânecilor, ochiurile se împart in doua = 90 ochiuri pentru fiecare parte.
Ochiurile pentru partea față se trec pe o andrea ajutătoare.
Pentru partea spate: Se închid din ambele părți cate 4 ochiuri si in următorul rând fata cate 2 ochiuri. Apoi, in fiecare al 2-lea rând , după si înaintea celor 2 ochiuri de la margine se scad 4×1 ochi = 70 ochiuri.
După 52 cm de la primul rând, pentru răscroiala gatului se vor închide 26 ochiuri din centru, fiecare parte tricotând-se separat.
In fiecare al 2-lea rând, dinspre răscroiala gatului se vor închide 1×3 ochiuri si 2×2 ochiuri.
Cele 15 ochiuri ramase pentru umăr se închid in următorul rând fata.

Pentru partea fata, răscroiala mânecilor se realizează la fel ca la partea spate. Răscroiala gatului va fi mai adâncă. După 47 cm de la primul rând, pentru răscroiala gatului se vor închide 20 ochiuri din centru, fiecare parte tricotând-se separat.
În fiecare al 2-lea rând, dinspre răscroiala gatului se vor închide 1×3 ochiuri, 2×2 ochiuri, 1×1 ochi si in fiecare al 4-lea rând 2×1 ochi.
Cele 15 ochiuri ramase pentru umăr se închid la același nivel cu cele de pe partea spate.

Finisarea: Cu fir roz se vor croșeta cate 3 piciorușe cu jeteu in fiecare al 3 –lea ochi de pe marginea răscroielii gatului si a mânecilor.
Rochița se poate decora după imaginație si gust.


Comentarii la Sarafan gri cu pliuri

  • Rochiile tricotate pentru băieți și fete sunt frumoase, dar aș vrea să știu cum să le fac din moment ce voi avea prima mea nepoată și mi-ar plăcea să îi pot face o rochie mică

    Conchi 2 octombrie, 2020 8:10 pm
  • Este minunat! Mulțumesc pentru distribuire.

    Jacks 2 februarie, 2021 7:14 pm
  • Va multumesc pentru modele.

    Draguta 3 iunie, 2021 10:42 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *