Rochie combinata


Rochie combinata

Rochie combinataVârsta: 1-2 ani;
Materiale necesare:
-100 g fir Nako Saten (100% premium micro acril, 100g/230m);
Andrele nr.4;
Croșeta nr.3;
3 nasturi în forma de floare.
Pentru fusta:
Material din bumbac de lungime dorita,
Elastic.

Explicație tricotare:
Partea tricotată: Se va tricota de sus în jos.
Se montează pe andrea 79 ochiuri și se tricotează 3 rânduri punct leneș.
În următorul rând față, ochiurile se împart în felul următor: 7 ochiuri punct leneș, 8 ochiuri punct jerseu (parte față), jeteu, 1 ochi față, jeteu, 10 ochiuri punct jerseu (mânecă), jeteu, 1 ochi față, jeteu, 25 ochiuri punct jerseu (spate), jeteu, 1 ochi față, jeteu, 10 ochiuri punct jerseu (mânecă), jeteu, 1 ochi față, jeteu, 8 ochiuri punct jerseu (partea față), 7 ochiuri punct leneș.

În următorul rând dos se va tricota după cum urmează: 7 ochiuri punct leneș, toate ochiurile dos până la ultimele 7 ochiuri, 7 ochiuri punct leneș.
Se va tricota în acest mod, adaugăm ochiuri din ambele părți ale mânecilor după schema nr.1 până când lungimea detaliului va măsura 9 cm.
Schita Rochie combinata
Pe partea stânga față, se vor tricota și 3 cheotoare (3 ochiuri punct leneș, 2 ochiuri impreuna fata, 1 jeteu, 2 ochiuri punct leneș). Prima se va realiza în randul 4, iar celelalte două la distante egale una față de alta.

După 9 cm tricotați de la primul rând, se va continua cu punct jerseu 1 cm și cu punct leneș încă 5 cm.

Finisarea: De pe marginea mânecii se montează pe andrea un număr de ochiuri = 2 ochiuri de margine + x*4+ 3 ochiuri. Se vor tricota 10 rânduri dupa schema nr.2, dupa care ochiurile se închid.

Se cos nasturii. Se coase fustița. Fustița este prevazută și cu o bandă prin care se va introduce elasticul. Fustița se coase de marginea de jos a părții tricotate. Se introduce elasticul.
Răscroiala gâtului și marginile de jos ale părții tricotate se vor finisa cu ajutorul croșetei: *3 ochiuri lanț, 2 piciorușe cu jeteu în următorul ochi, se omit următoarele 2 ochiuri, un picioruș de legătură în următorul ochi, se repeta de la *.


Comentarii la Rochie combinata

 • buna ziua, am gasit aceasta rochita si-mi place super mult, dar nu inteleg diagramele, la prima diagrama se fac jeteuri si nu se scade deloc???
  o inteleg ca e un jeteu
  v marginea
  – esteochi dos
  patratelul negru este ochi fata?
  va multumesc daca ma puteti ajuta

  violeta 4 septembrie, 2014 1:49 pm
 • Buna, Violeta!
  In schemele prezentate chiar nu sunt scaderi de ochiuri.
  In schema numarul 1, ochiurile adaugate se includ in tricotarea manecilor si a partilor fata si spate.
  In schema numarul 2, care este pentru marginea manecilor, adaugirile de ochiuri pe baza jeteului, fac marginuta mai voluminoasa.
  Patratelul negru este ochi lipsa, nu il iei in calcul atunci cand tricotezi dupa schema.

  Nina 10 septembrie, 2014 11:06 pm
 • Buna ziua. Va rog tare frumos sa-mi spuneti daca piciorus cu jeteu inseamna de fapt piciorus dublu ? nu am mai intalnit asta sinu stiu unde vine acel jeteu,si cred ca piciorus de legatura este piciorus simplu….. Va rog din suflet , sa-mi scrieti cand aveti timp.
  Mii de multumiri

  viorica 6 august, 2017 1:06 pm
 • Buna dimineata!
  piciorus cu jeteu = piciorus dublu
  piciorus de legatura = piciorul care uneste inceputul si sfarsitul aceluiasi rand.

  Nina 8 august, 2017 8:07 am
 • buna seara… nu-mi iese deloc finisarea la gat , cea cu croseta… nu inteleg ce nu fac bine. la dv.arata ca o danteluta fina in poza, la mine iese ceva rotunjit ca o petala de floare…. nu arata deloc ca la dv. poate cineva sa ma ajute cu un filmulet ? spor la lucru

  viorica 5 septembrie, 2017 1:06 am
 • Buna ziua!
  Poate firul e mai gros. Descrierea e ok. Incercati sa crosetati un pic mai strans si micsorati arcada, in loc de 3 ochiuri lant crosetati 2 si sariti peste 1 ochi. Incercati si aceste variante.
  Calitatea finisajului depinde mult de fir, tehnica, lejeritatea cu care lucrati.

  Nina 19 septembrie, 2017 9:20 am
 • Bonjour et merci pour votre joli modèle.
  J\’ai mis un lien vers votre site en montrant ma réalisation, et j\’ai refait la traduction française qui était incompréhensible avec la page automatique.
  Vous le trouverez ici : perlinpinpinbox.canalblog.com/archives/2021/04/22/38931234.html

  Giovinetta/Geneviève 24 aprilie, 2021 12:30 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *