Pulover cu model reliefat

Pulover cu model reliefat

Pulover cu model reliefatMarimea:38/40;
Materiale necesare:
650 g fir Schachenmayer Alpaka;
Andrele nr.4 si nr. 5;
Andrele circulare nr. 4 si nr.5.

Densitatea tricotului: 20 ochiuri x 28 randuri = 10×10 cm;

Explicatie tricotare:
Spate/Față: Se monteaza pe andrele nr.5 – 124 ochiuri si se tricoteaza conform schemei nr.1. in schema sunt prezentate randurile impare. In randurile pare (randuri dos) ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta.
Dupa 41 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala manecilor (in randul 113 din schema) se vor inchide din ambele parti cate 8 ochiuri, dupa care se va realiza linia raglan.
In schema este prezentata realizarea liniei raglan pe partea dreapta. Pe partea stanga linia raglan se va tricota simetric cu cea dreapta pana la randul 127, dupa care se va tricota conform schemei.
In randul 157, pe langa scaderile raglan se vor realiza scaderi de ochiuri in centrul modelului (la capatul fiecarei portiuni marcata cu gri).semne conventionale pulover cu model reliefat
Dupa 60 cm tricotati de la primul rand, cele 46 ochiuri ramase se lasa pe o andrea ajutatoare.

Maneca: Se monteaza pe andrele nr.5 – 58 ochiuri si se tricoteaza 3 randuri elastic 2×2, dupa care se va continua cu punct jerseu. In fiecare al 8-lea rand din ambele parti se adauga 7×1 ochi si in fiecare al 6-lea rand 9×1 ochi = 90 ochiuri.
Dupa 44 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala manecilor, se inchid din ambele parti cate 5 ochiuri.
In urmatorul rand față se va tricota pe primele 16 ochiuri modelul pentru maneca dreapta, 48 ochiuri punct jerseu, pe ultimele 16 ochiuri modelul pentru maneca stanga.schita pulover cu model reliefat
Scaderile de ochiuri din schema reprezinta scaderile raglan si se se vor realiza in fiecare rand față de 25 ori.
Dupa 60 cm tricotati, cele 30 ochiuri ramase se lasa pe o andrea ajutatoare.
Maneca a doua se va tricota in mod similar.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile detaliilor.
Pe andrele circulare nr.4 se trec ochiurile de pe andrele ajutatoare: 46 ochiuri partea față, 30 ochiuri maneca 1, 46 ochiuri partea spate, 30 ochiuri maneca 2 = 152 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc. In primul rand circular toate ochiurile se tricoteaza față si se scad uniform 36 ochiuri = 116 ochiuri.
Pe cele 116 ochiuri se va tricota elastic 2×2 (2 ochiuri față, 2 ochiuri dos)- 3 randuri. In randul 4 toate ochiurile se inchid.

 

One thought on “Pulover cu model reliefat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *