Pulover cu frunze ajur


Pulover cu frunze ajur fata

Pulover cu frunze ajur spatePulover cu frunze ajur fataVarsta: 9 ani;
Materiale necesare:
250 g fir Yarn Art Jeans;
Andrele nr.3,5;
Andrele ajutatoare.

Descrierea lucrarii:
Puloverul se tricoteaza de sus in jos ca un singur detaliu. Se monteaza pe andrea 90 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza 7 randuri elastic 1 x1.

In urmatorul rand ochiurile se impart in felul urmator: 2 ochiuri linia raglan 1, 25 ochiuri maneca 1, 2 ochiuri linia raglan 2, 1 ochi partea fata, 2 ochiuri linia raglan 3, 25 ochiuri maneca 2, 2 ochiuri linia 4, 31 ochiuri spate. Pe maneci si pe partea spate (25 ochiuri din centru) se tricoteaza modelul din schema nr.1. Ochiurile adaugite si ochiurile partii fata se vor tricota punct jerseu.Schema pulover cu frunze ajur

Adaugirile raglan pe partea spate si maneci se face in fiecare al 2-lea rand, pe partea fata in fiecare rand.
Cand ochiurile de pe partea fata vor fi egale ca numar cu cele de pe partea spate, adaugirile de ochiuri se vor face in fiecare al 2-lea rand pana la dimensiunile necesare.

Cand am ajuns la subrat cu tricotatul, ochiurile manecii se trec pe andrelele ajutatoare. Se monteaza pe andrea cate 5 ochiuri, se tricoteaza punct jerseu ochiurile partii fata, se monteaza pe andrea 5 ochiuri, se tricoteaza ochiurile partii spate.

Se tricoteaza pana la lungimea necesara (16 frunze), 10 randuri elastic 1×1, dupa care ochiurile se inchid (de dorit cu ajutorul acului).
Ochiurile manecii 1 se trec pe andreaua ajutatoare. De pe marginea celor 5 ochiuri montate se adauga 5 ochiuri. Ochiurile se inchid in cerc si se tricoteaza drept pana la lungimea necesara a manecii (16 frunze), 10 randuri elastic 1×1, dupa care ochiurile se inchid.

Maneca 2 se tricoteaza similar cu maneca 1.


Comentarii la Pulover cu frunze ajur

  • O minunatie de model!

    Nicoleta 15 octombrie, 2014 6:25 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *