Jacheta tricotata cu Pisici


jacheta tricotata cu pisici

O jacheta tricotata cu pisiciJacheta Pisici
Vârsta:2 ani;
Materiale necesare:
100 g fir galben;
50 g fir vernil;
câte 50 g fir din aceeasi gama dar culoare diferita pentru tricotarea pisicilor;
andrele nr.3.5;
5 nasturi.

Explicație tricotare:
Jacheta se va tricota ca un singur detaliu pana la răscroiala mânecilor.
Cu fir vernil se montează pe andrea 146 ochiuri și se tricotează punct leneș 2 cm.
In următorul rând (rând față), ochiurile se vor tricota după schema nr.1. Pisicile se vor tricota cu culorile pe care le-ați ales.

Nasul se va tricota dintr-un bobuleț (dintr-un ochi se tricotează 3 (1 ochi fata, 1 jeteu, 1 ochi fata), lucrarea se întoarce, 3 ochiuri dos, lucrarea se întoarce 3 ochiuri fata, lucrarea se întoarce, 3 ochiuri dos , lucrarea se întoarce, 3 ochiuri împreună fata, ochiul rezultat se trece pe andreaua de lucru).
Când se va finisa tricotarea pisicilor, se va tricota cu fir galben punct jerseu.
După 20 cm de la margine se va realiza răscroiala mânecilor. Ochiurile se împart în felul următor: câte 36 ochiuri pentru părțile fata și 74 ochiuri pentru partea spate.

Spate: După și înaintea ochiului de margine se vor tricota câte 2 ochiuri împreună fata în fiecare rând de 24 ori.
După 34 cm de la primul rând, cele 26 ochiuri rămase se închid.
Partea stângă față: Din stânga, pentru răscroiala mânecii, se vor tricota câte 2 ochiuri împreună față în fiecare rând, de 28 ori.
După 29 cm de la primul rând, pentru răscroiala gatului, se închid din dreapta în fiecare al 2-lea rând 1 x 4 ochiuri și 2 x 2 ochiuri.
După 34 cm de la primul rând, toate ochiurile vor fi închise.
Tiparul si schema jachetei tricotate cu pisici
Pe partea dreapta, pe elastic, se vor realiza 4 cheotoare (prima situata la 2 cm de la marginea de jos, celelalte 3 situate la o distanta de 5 cm una fata de alta).
Mâneca: Cu fir vernil se montează pe andrea 42 ochiuri și se tricotează 2 cm punct leneș. După se va tricota punct jerseu cu fir galben
În fiecare al 6-lea rând se vor adăuga din ambele părți câte 1 ochi de 9 ori = 60 ochiuri.
După 21 cm de la primul rând, dupa și înaintea ochiului de margine se vor tricota câte 2 ochiuri împreună față, în fiecare rând.
După 35 cm de la primul rând, cele 14 ochiuri rămase se închid.

Finisarea: Se cos detaliile jachetei.
De pe marginea interioara a părți stânga față, cu fir vernil se montează pe andrea 74 ochiuri și se tricotează 2 cm punct leneș, după care ochiurile se închid.
Elasticul părții dreapta față se va tricota în mod similar. Pe partea dreapta, pe elastic, se vor realiza 4 cheotoare (prima situata la 2 cm de la marginea de jos, celelalte 3 situate la o distanță de 5 cm una față de alta).
De pe marginea răscroielii gatului, cu fir vernil, se montează 74 ochiuri. După 2 rânduri tricotate se va realiza cea de a 5-ea cheotoare pe partea dreapta fata.
După 2 cm tricotați, ochiurile se închid.
Ochii pisicilor se vor croșeta. Cu fir negru se croșetează 4 ochiuri lanț. Ochiurile se închid în cerc. În rândul următor, cu fir alb se croșetează 2 piciorușe fără jeteu în fiecare ochi al rândului anterior. Rândul se închide cu 1 picioruș de legătură.
Se croșetează 12 bucăți. Se cos ochii. Cu fir negru, se cos mustățile.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *