Jacheta orange


Jacheta orange tricotata

Jacheta orange tricotata
Vârsta: 3 ani;
Lungime jacheta: 55 cm.
Materiale necesare:
150 g fir orange ;
Andrele nr. 5,5 si nr. 4;
3 nasturi;

Densitatea tricotului: 3.5 ochiuri = 2.5 cm;

Explicație tricotat:

Jacheta se va tricota de sus in jos.
Pe andrelele nr.4 se montează 77 ochiuri si se tricotează 10 rânduri punct leneș.
În următorul rând ochiurile se împart conform schemei. Primele și ultimele 7 ochiuri se vor tricota punct leneș pana la sfârșitul lucrării. Pe banda părții dreapta față se vor realiza 3 cheotoare( 2 ochiuri împreună față, 1 jeteu): prima în randul 5 și următoarele 2 la distante egale intre ele.

În continuare se vor tricota 32 rânduri dupa schema numărul 1, apoi ochiurile se împart în felul următor: câte 42 ochiuri pentru părțile față, câte 45 ochiuri pentru fiecare mânecă și 63 ochiuri pentru partea spate.Schema jacheta tricotata orange

Ochiurile pentru mâneci se lasă pe câte o andrea ajutătoare.
Pentru ca partea spate sa nu sa se lase în jos, se vor tricota cu punct jerseu 2.5 cm rânduri prescurtate, apoi se va trece la tricotarea tuturor ochiurilor de pe partea față și spate.

În continuare se vor tricota cu punct jerseu ochiurile părților față și părții spate – 32 rânduri, apoi ochiurile se vor tricota după schema numărul 2 – 30 rânduri.
Marginea de jos a jachetei se finisează cu 4 rânduri punct leneș.

Se trec pe andrelele de lucru ochiurile primei mâneci. De pe marginea răscroielii mânecii (de sub brat) se montează pe andrea încă 5 ochiuri. Ochiurile se închid în cerc și se tricotează 7 rânduri punct leneș, apoi ochiurile se închid.
La fel se procedează si cu ochiurile celei de a doua mâneci.
Se cos nasturii.


Comentarii la Jacheta orange

 • Buna seara ,
  As vrea sa tricotez jacheta de mai sus pentru nepoata mea.
  V-as ruga sa-mi explicati , in cuvinte semnificatia semnelor de la schema 1 . Cu schema 2 ma descurc….Lucrind schema 1 iese largimea jachetei?
  Multumesc pentru ajutor!

  Maria Tatuti 4 noiembrie, 2014 11:39 pm
 • Buna ziua!
  In schema 1, o- este jeteu, semnul sub forma de x – doua ochiuri incrucisate spre dreapta care se tricoteaza in felul urmator: se ia pe o andrea ajutatoare 1 ochi fara a se tricota, andreaua dupa lucrare, 1 ochi fata, fata se tricoteaza ochiul de pe andreaua ajutatoare.
  Se vor tricota 32 randuri dupa aceasta schema, dupa care ochiurile se impart si se tricoteaza conform descrierii.
  Mult succes!

  Nina 6 noiembrie, 2014 10:25 am
 • Multumesc pentru raspuns!

  Maria Tatuti 6 noiembrie, 2014 11:18 am
 • Buna ziua, va rog sa ma ajutati la schema 2, inteleg ca cercul este jeteu, dar celalalt simbol care apare in schema nu-l inteleg. Va multumesc anticipat!

  Adina 2 octombrie, 2016 6:38 pm
 • Pe langa jeteu mai aveti doua semne: cel cu trei picioruse jos repreinta 3 ochiuri impreuna fata spre stanga, cel cu doua picioruse jos- 2 ochiuri impreuna fata spre stanga.

  Nina 2 octombrie, 2016 8:45 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *