Jacheta in stil etno cu fermoar


Jacheta stil etno cu fermoar

Jacheta stil etno cu fermoarMarimea: 36/38;
Materiale necesare:
300 g fir bej COUNTRY;
150 g fir albastru;
Cate 20 g fir galben si orange;
Andrele nr.6.5;
Croseta nr.3.5;
Fermoar de lungime 37 cm;
Densitatea lucrarii: 16 ochiuri x 18 randuri = 10x 10 cm;

Explicatii tricotat:
Spate: Se monteaza pe andrele cu fir albastru 69 ochiuri si se tricoteaza modelul jarcard prezentat in schema nr.1.
Dupa 8 cm tricotati, toate ochiurile se vor tricota cu fir bej dos in randurile fata si fata in randurile dos.

Dupa 25 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala manecilor, se vor inchide din ambele parti cate 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1×2 ochiuri si 1×1 ochi= 57 ochiuri.
Dupa 42 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala gatului se inchid 25 ochiuri din centru si fiecare parte se va tricota separat. Pentru rotunjire, se vor inchide dinspre rascroiala gatului, in fiecare al 2-lea rand 1×3 ochiuri, 1 x2 ochiuri si 1x1ochi.
Dupa 45 cm tricotati de la primul rand, cele 10 ochiuri ramase se vor inchide.

Partea dreapta fata: Se monteaza pe andrele cu fir albastru 36 ochiuri si se tricoteaza modelul jarcard prezentat in schema nr.1.
Dupa 8 cm tricotati, ochiurile se impart in felul urmator: 4 ochiuri dos in randurile fata si fata in randurile dos cu fir bej, 24 ochiuri modelul de baza, 8 ochiuri dos in randurile fata si fata in randurile dos cu fir bej.

Tipar Jacheta stil etno cu fermoar

Tipar Jacheta stil etno cu fermoar

Dupa 25 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala manecilor, se vor inchide din ambele parti cate 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1×2 ochiuri si 1×1 ochi= 30 ochiuri.
Dupa 37 cm tricotati de la primul rand, pentru rascroiala gatului se inchid de la dreapta 4 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 3×3 ochiuri, 2×2 ochiuri si 3x1ochi.
Dupa 45 cm tricotati de la primul rand, cele 10 ochiuri ramase se vor inchide.

Partea stanga fata se va tricota simetric cu cea dreapta.

Maneca: Se monteaza pe andrele cu fir albastru 36 ochiuri si se tricoteaza modelul jarcard prezentat in schema nr.1.
Dupa 8 cm tricotati, ochiurile se impart in felul urmator: 6 ochiuri dos in randurile fata si fata in randurile dos cu fir bej, 24 ochiuri modelul de baza, 6 ochiuri dos in randurile fata si fata in randurile dos cu fir bej.
In fiecare al 12-lea rand se vor adauga din ambele parti 6×1 ochi= 48 ochiuri.

Model de baza Jacheta stil etno cu fermoar

Model de baza Jacheta stil etno cu fermoar

Dupa 23 cm tricotati de la primul rand se va tricota modelul jacard, iar dupa 31 cm de la primul rand modelul de baza, raportul modelului fiind pe centru, iar din ambele parti se vor tricota cu fir bej dos in randurile fata si fata in randurile dos.
Dupa 48 cm tricotati dela primul rand, se vor inchide din ambele parti cate 3 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand 1 x 2 ochiuri, in fiecare al 4-lea rand 4×1 ochi, in fiecare al 2-lea rand 3×1 ochi, 1×2 ochi si 1×3 ochiuri.
Dupa 63 cm tricotati de la primul rand, cele 14 ochiuri ramase se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile pe liniile umarului. De pe marginea rascroielii gatului, cu fir albastru se monteaza pe andrea 65 ochiuri si se tricoteaza modelul jacard din schema nr.1. Dupa 8 cm tricotati, toate ochiurile se inchid.
Se cos manecile, se realizeaza cusaturile laterale.
Pe marfinile interioare ale partilor fata se croseteaza cu fir albastru 4 randuri picioruse fara jeteu. Se coase cu acuratete fermoarul.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *