Jacheta asimetrica


jacheta asimetrica

jacheta asimetricaMarimea: M;
Circumferinta bustului: 94 cm;
Materiale necesare:
450 g fir Lang Yarns/ADDI;
Andrele nr.4.5;
Andrele circulare nr.4.5;
1 nasture.

Modelul 1: Se va tricota conform schemei.
Modelul 2:
Randul 1(rand față): Toate ochiurile față;
Randul 2 (rand dos): 1 ochi margine, 4 ochiuri dos, *1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, 6 ochiuri dos*, se repeta *-*, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, 4 ochiuri dos, 1 ochi de margine.
Randul 3-6 : Punct jerseu.
Randul 7: 1 ochi margine, *1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, 6 ochiuri dos*, se repeta *-*, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, 1 ochi de margine.
Randul 8-12 : Punct jerseu.
Se repeta randurile 1-12.

Densitatea tricotului: 21 ochiuri x32 randuri = 10×10 cm.

Cum se tricoteaza:
Jacheta se va tricota ca un singur detaliu pana la răscroiala mânecilor.
Partea spate si părțile față: Se va tricota marginea ajur. Se monteaza pe andrea 13 ochiuri. In primul rand toate ochiurile se vor tricota față, dupa care se va tricota modelul prezentat in schema nr.1.
Randurile 1-8 se vor tricota de 38 ori. In ultimul rand (rand dos), toate ochiurile se inchid.
De pe marginea dreapta a modelului se monteaza pe andrea 238 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos cu toate ochiurile față.

Dupa primele 61 ochiuri (partea stanga față) se va fixa un fir de culoare contrastanta la fel si după următoarele 116 ochiuri (partea spate).
Se va tricota cu randuri prescurtate in felul următor: primele 115 ochiuri se trec pe andreaua dreapta fără a se tricota, 8 ochiuri față, lucrarea se întoarce, 1 jeteu, 3 ochiuri dos, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos, 8 ochiuri dos, lucrarea se intoarce,1 jeteu, 18 ochiuri față. In fiecare al 2-lea rand se vor include in lucrare 5×5 ochiuri, 3×2 ochiuri si 4×3 ochiuri. Jeteul realizat inaintea intoarcerii lucrarii se va tricota impreună față sau dos cu urmatorul ochi.

tipar jacheta asimetrica

Apoi se vor include si ochiurile partilor față; in fiecare al 2-lea rand 10×3 ochiuri, 4 x 4 ochiuri si 3×5 ochiuri. Ochiurile incluse treptat in tricotare se vor tricota conform modelului 2.
In continuare, se monteaza pe andrea din ambele parti cate 6 ochiuri care se vor tricota punct jerseu pana la sfarsitul lucrarii.
Concomitent, in al 10—lea rand de la tricotarea partilor față se vor realiza scaderi de ochiuri in felul urmator: inaintea firului contrastant se tricoteaza 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, dupa firul contrastant se tricoteaza 2 ochiuri impreuna față spre stanga.
Aceasta scadere se va repeta inca de 6 ori in fiecare al 12-lea rand = 210 ochiuri.

Dupa 15 cm de la cele 6 ochiuri montate se vor realiza 2 cheotoare in felul urmator: In randul dos se va tricota pana la ultimele 10 ochiuri, urmatoarele 2 ochiuri se inchid fara firul de lucru si se monteaza din nou pe andrea 2 ochiuri, 4 ochiuri dos, urmatoarele 2 ochiuri se inchid fara firul de lucru si se monteaza din nou pe andrea 2 ochiuri, 2 ochiuri dos.
Dupa 4 randuri tricotate se inchid din ambele parti cele 6 ochiuri tricotate cu punct jerseu.
Pentru rascroiala gatului se scad din ambele parti in fiecare al 4-lea rand 18 x 1 ochi in felul urmator: 1 ochi de margine, 1 ochi față, 2 ochiuri impreuna față spre stanga, se tricoteaza pana la ultimele 4 ochiuri, 2 ochiuri impreuna față spre dreapta, 1 ochi față, 1 ochi de margine.
Dupa 38 cm tricotati (masurati pe mijlocul partii spate), cele 102 ochiuri din centru , pe care se va tricota partea spate, raman pe andreaua de lucru, celelalte ochiuri se trec pe cate o andrea ajutatoare.

Partea spate: Pentru rascroiala manecilor se inchid din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 2×3 ochiuri si se scad 7×1 ochi = 76 ochiuri.
Dupa 19 cm tricotati de la rascroiala manecilor, pentru linia umerilor se inchid din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 1×5 ochiuri si 2×6 ochiuri.
Concomitent cu inceputul liniei umerilor se va realiza rascroiala gatului. Se inchid 22 ochiuri din centru si dinspre rascroiala gatului 1×4 ochiuri si 2×3 ochiuri in fiecare al 2-lea rand.
schita jacheta asimetrica
Partea dreapta față: Se va continua cu scaderile pentru rascroiala gatului pe marginea dreapta. Rascroiala manecii si linia umarului se va realiza pe marginea stanga la aceasi inaltime si in aceasi maniera ca la partea spate.
Partea stanga față se va tricota simetric cu cea dreapta.

Maneca: Se va tricota marginea ajur. Se monteaza pe andrea 13 ochiuri. In primul rand toate ochiurile se vor tricota față, dupa care se va tricota modelul prezentat in schema nr.1.
Randurile 1-8 se vor tricota de 10 ori. In ultimul rand (rand dos), toate ochiurile se inchid.
De pe marginea dreapta a modelului se monteaza pe andrea 66 ochiuri si se tricoteaza 1 rand dos cu toate ochiurile față.
Se va continua cu tricotarea modelului 2, distribuind modelul de la mijlocul manecii (1 jeteu, 2 ochiuri impreuna dos).
In fiecare al 12-lea rand se vor adauga din ambele parti 3×1 ochi si in fiecare al 6-lea rand 1×1 ochi = 74 ochiuri.
Dupa 16 cm tricotati de la marginea ajur, se inchid din ambele parti in fiecare al 2-lea rand 2×3 ochiuri, in fiecare al 4-lea rand 3×1 ochi si in fiecare al 2-lea rand 15×1 ochi.
Dupa 30 cm tricotati de la marginea ajur se inchid ochiurile ramase.

Gulerul: Se va tricota marginea ajur. Se monteaza pe andrea 10 ochiuri si se va tricota modelul prezentat in schema nr.1, pe ochiurile dintre sageti.
Randurile 1-8 se vor tricota de 30 ori. In ultimul rand (rand dos), toate ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile detaliilor.
De pe marginea rascroielii gatului (cele 6 ochiuri tricotate cu punct jerseu se omit) se monteaza 162 ochiuri: 59 ochiuri de pe partea dreapta față, 44 ochiuri – spate, 59 ochiuri de pe partea stanga față.
Ochiurile montate se trec prin marginea gulerului fara a se tricota, incepand de la partea dreapta față.
Se tricoteaza 2 randuri cu ochiuri față, dupa care ochiurile se inchid. Banda tricotata se indoaie spre partea dos si se coase cu acuratete.
Se coase nasturele.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *