Jacheta ajur „Flori de iasomie „


Jacheta ajur "Flori de iasomie"

Jacheta ajur Flori de iasomieMarime: 36/38;
Materiale necesare:
450 g fir alb(70% bumbac, 30% viscoza);
Andrele nr. 3.5;
1 nasture alb;
Densitatea tricotului : 26 ochiuri x 32 rânduri = 10×10 cm;

Explicație tricotare:
Partea spate si părțile fata se vor tricota ca un singur detaliu pana la răscroiala mânecilor.
Se montează pe andrea 257 ochiuri și se tricotează în felul următor:
Primele și ultimele 8 ochiuri ale rândului se vor tricota după cum urmeaza: primele și ultimele 2 ochiuri ale rândului se iau pe andrea fără a se tricota în rândurile fata, în rândurile dos acestea se vor tricota ca ochiuri dos, pe următoarele 6 ochiuri și pe penultimele 6 ochiuri se vor tricota 4 rânduri punct jerseu și 4 rânduri punct leneș pana la sfarsitul lucrării. Celelalte ochiuri se vor tricota conform schemei prezentate.

După 32 cm tricotați de la primul rând, se vor tricota conform schemei 61 ochiuri (partea dreapta fata), 10 ochiuri se închid, 115 ochiuri partea spate, 10 ochiuri se închid, 61 ochiuri (partea stânga fata).
Se va continua cu tricotarea părții stânga fata. Dinspre răscroiala mânecii se vor închide in fiecare al 2-lea rând 3 ochiuri si 2 ochiuri.

schema Jacheta ajur Flori de iasomie
După 54 cm tricotați de la primul rând, se vor închide 24 ochiuri pentru umăr. Cele 32 ochiuri ramase se mai tricotează încă 12 cm, după care se închid.
Partea dreapta se va tricota simetric cu cea stânga.

Partea spate: Se va continua cu răscroiala mânecii: în fiecare al 2-lea rând se închid din ambele părți 3 ochiuri și 2 ochiuri.
După 54 cm tricotați de la primul rând, se vor închide 24 ochiuri pentru fiecare umăr si 57 ochiuri pentru răscroiala gatului.

Mâneca: se montează pe andrea 61 ochiuri si se tricotează după schema.
In fiecare al 12-lea rând se vor adaugă din ambele părți 11 x 1 ochi =83 ochiuri. După 46 cm de la primul rând se vor închide din ambele părți in fiecare al 2-lea rând 10 x 2 ochiuri si 12 x 1 ochi.
Cele 19 ochiuri ramase se închid in următorul rând fata.
Lungimea mânecii este de 62 cm.

Finisarea: Se realizează cusăturile detaliilor. Pe partea spate, marginile interioare ale gulerului se va coase pe mijloc, apoi pe marginea răscroielii gatului de pe partea spate.
Pe partea dreapta fata se croșetează o cheotoare. Se coase nasturele pe partea stânga fata în dreptul cheotoare-i.


Comentarii la Jacheta ajur „Flori de iasomie „

 • Buna ziua ! In primul rand vreau sa va felicit pentru acest site! De mai bine de o luna ma chinui sa traduc instructiuni si sa descifrez diagrame de pe site-uri rusesti/englezesti pentru ca nu gaseam mare lucru pe site-urile romanesti. Imi plac foarte mult modelele postate de dvs, le-as tricota pe toate. L-am inceput pe acesta, dar parca nu-mi ies acele rotunjimi care se vad in fotografie. Neavand o poza de detaliu pt tricot (esantion) nu-mi dau seama unde gresesc, dar cel mai probabil la acea scazatura de pe mijloc unde din 3 ochi ramane unul. Eu stiam ca scazatura la stanga insemna sa \”tragi\” ochiul lucrat sau ochii scazuti prin cel nelucrat. Manevra cealalta nu-mi reuseste sau poate nu inteleg eu bine. In rest, modelul ajurat iasa foarte frumos.

  Diana 20 martie, 2015 12:32 pm
 • Buna ziua!
  Ma bucur ca site-ul meu va este de folos.
  3 ochiuri impreuna fata se tricoteaza in mai multe moduri. E corect si cum faceti dvs. Daca le tricotati cum e prezentat in model, dunga de pe mijlocul modelului ajur e mai evidenta. Ramane la atitudinea dvs.
  Modalitatea de a tricota 3 ochiuri impreuna fata spre stanga este la fel ca cea a celor 2 ochiuri impreuna fata spre stanga, cu exceptia numarului de ochiuri.

  Nina 23 martie, 2015 2:20 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *