Papuci de casa tricotati (ciupici)


ciupici

ciupiciSe montează pe andrea 59 ochiuri si se tricotează 2 cm elastic dublu.
Ochiul central din cele 59 ochiuri este ochiul 30. Din acest ochi în fiecare rând față se vor tricota 3 ochiuri (1 ochi față, 1 jeteu, 1 ochi față).

Părțile laterale ale ciupicilor le-am tricotat in felul următor:
Rândul 1 (cu fir alb): 1 ochi față, * se ia pe andrea 1 ochi, ca ochi dos, fără a se tricota, 1 ochi față, se repetă de la * până la sfarsitul rândului.
Rândul 2 (cu fir alb): 1 ochi față, * firul de lucru înaintea lucrării, se ia pe andrea 1 ochi, ca ochi dos, fără a se tricota, firul după lucrare, 1 ochi față, se repeta de la * până la sfarsitul rândului.
Rândul 3 (cu fir albastru): 2 ochiuri față, * se ia pe andrea 1 ochi, ca ochi dos, fără a se tricota, 1 ochi față, se repetă de la * până la ultimul ochi, 1 ochi față.
Rândul 4 (cu fir albastru): 2 ochiuri față, * firul de lucru înaintea lucrării, se ia pe andrea 1 ochi, ca ochi dos, fără a se tricota, firul după lucrare, 1 ochi față, se repetă de la * până la ultimul ochi, 1 ochi față.
Se repeta rândurile 1-4.
Se va tricota dupa descrierea prezentata mai sus, pana la lungimea necesara.

Apoi ochiurile se împart pe 3 andrele: x ochiuri pe andreaua 1, 13 ochiuri pe andreaua 2, y ochiuri pe andreaua 3 (x=y).
Cu cele 13 ochiuri din centru se va tricota talpa si călcâiul în felul următor:
Se tricotează fata 12 ochiuri de pe andreaua 2, ochiul 13 de pe andreaua 2 se tricotează împreună față cu primul de pe andreaua 3. Lucrarea se întoarce. Se tricotează dos 12 ochiuri de pe andreaua 2, ochiul 13 de pe andreaua 2 se tricotează împreună față cu primul de pe andreaua 1, etc.
Se tricotează în acest mod, până când rămânem cu cele 13 ochiuri ale andrelei 2.
Pentru călcâi, de pe marginea părților laterale se montează câte 1 ochi pe andrea, care se va tricota împreună cu ochiul 13 de pe andreaua 2.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *