Bolero violet cu floare


Bolero violet cu floare

Bolero violet cu floareMărimea: 36/38
Materiale necesare:
200 g fir violet (50% merinos, 50% acril, 200m/100g);
Andrele nr.4
Croșeta nr.4
Capsa-cârlig.
Densitatea tricotului: 18 ochiuri x 24 rânduri = 10×10 cm;
Torsada: 2 ochiuri. În fiecare rând fata se va tricota al 2-lea ochi fata fără a-l lua de pe andrea, apoi fata primul ochi. Apoi, ochiurile se trec pe andreaua de lucru. În rândurile dos, ochiurile se tricotează dos.

Cum se tricotează acest bolero:
Spate: Se montează pe andrea 72 ochiuri și se tricoteza 6 rânduri punct leneș, dupa care se va tricota jerseu dos (în rândurile față toate ochiurile dos și rândurile dos, toate ochiurile față).
După 6 cm de la primul rând, pentru răscroiala mânecii se închid din ambele părți 1×4 ochiuri si 2 x 1 ochi = 60 ochiuri. În continuare se va tricota drept.
Când înălțimea rascroielii mânecii va fi de 17 cm, pentru răscroiala gatului, se închid 24 ochiuri din centru și fiecare parte se va tricota separat.
Dinspre răscroiala gatului se închid 4 ochiuri în următorul rând față.
Când înălțimea răscroielii mânecii va fi de 18 cm se închid cele 14 ochiuri rămase pentru umăr. Cealaltă parte se va tricota simetric.

Partea stângă față: Se montează pe andrea 38 ochiuri și se tricoteză 6 rânduri punct leneș. În continuare se va tricota în felul următor: 1 ochi de margine, 16 ochiuri jerseu dos, 2 ochiuri torsada, 15 ochiuri jerseu dos, 2 ochiuri torsada, 1 ochi fata din spatele ochiului, 1 ochi de margine.
După 6 cm de la primul rând, din dreapta se va tricota răscroiala mânecii, la fel ca pe partea spate. Concomitent se va realiza și răscroiala gâtului: în fiecare al 4-lea rând se vor tricota 2 ochiuri împreună dos înaintea primelor 2 ochiuri pentru torsada de 18 ori.
Când înălțimea rascroielii mânecii va fi de 18 cm se închid cele 14 ochiuri rămase pentru umăr. Cealaltă parte se va tricota simetric.
Tipar Bolero violet cu floare
Mâneca: Se montează pe andrea 48 ochiuri și se tricoteză 6 rânduri punct leneș. În continuare se va tricota în felul următor: 1 ochi de margine, 17 ochiuri jerseu dos, 2 ochiuri torsadă, 8 ochiuri jerseu dos, 2 ochiuri torsadă, 17 ochiuri jerseu dos, 1 ochi de margine.
După 3 cm tricotați, se adaugă din ambele părți câte 1 ochi=50 ochiuri.
După 6 cm tricotați se închid din ambele părți 1 x 4 ochiuri și 13 x 1 ochi. Cele 16 ochiuri rămase se închid în următorul rând față.

Finisarea: Se realizează cusăturile bolero-ului. Se fixează capsa.
Floarea: Se croșetează 6 ochiuri lanț și se închid în cerc. Se croșetează 16 piciorușe cu jeteu în centrul cercului. Apoi se croșetează 4 ochiuri lanț pentru ridicare, *3 ochiuri lanț, 1 picioruș cu 2 jeteuri în al doilea ochi al rândului anterior*, se repeta *-* de 8 ori.

În continuare, deasupra fiecărei arcade se croșetează o alta arcada din 6 ochiuri lanț, lucrarea se întoarce și se croșetează în această arcadă 10 piciorușe cu 2 jeteuri, lucrarea se întoarce din nou și se croșetează 10 piciorușe cu 2 jeteuri în arcada din 4 ochiuri lanț pentru ridicare, lucrarea se fixează cu un picioruș de legătură în primul picioruș cu 2 jeteuri. În continuare se croșetează o altă arcadă din 6 ochiuri lanț și se finisează similar cu prima petală. Se croșetează în acest mod 9 petale.

Pentru mijlocul florii se croșetează 6 ochiuri lanț și se închid în cerc. Se croșetează 30-35 piciorușe cu 2 jeteuri în centrul cercului. Firul de lucru se trece prin piciorușe și se strânge. Bila formată se coase în centrul florii.
Se coase floarea (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *