Bolero gri cu torsade


bolero gri cu torsade

bolero gri cu torsadeMateriale necesare:
170 g fir Orlis (100% acril, 200m/100g);
Andrele nr.7;
1 nasture.

Explicații tricotare:
Torsada de pe fiecare detaliu se va încrucișa în randul 7.
Partea stângă fata: Se montează pe andrea 31 ochiuri și se tricotează 11 rânduri elastic 1×1. Apoi, ochiurile se împart în felul următor: 1 ochi de margine, 4 ochiuri fata, 3 ochiuri dos, 8 ochiuri torsada, 3 ochiuri dos, 11 ochiuri fata, 1 ochi de margine.
Se tricotează 2 rânduri.
Apoi, din dreapta în fiecare al 2-lea rând (rând față) se vor scădea câte 9x 1 ochi, tricotând 2 ochiuri impreuna fata dupa ochiul de margine și în fiecare al 4-lea rând 8×1 ochi.
Pentru răscroiala mânecii, din stânga se vor închid 4 ochiuri, aproximativ dupa 18 rânduri de la începutul modelului torsada (închiderea va coincide cu încrucișarea torsadei).

După 31.5 cm de la primul rând cele 11 ochiuri (1 ochi de margine, 3 ochiuri dos, 6 ochiuri fata, 1 ochi de margine) ramase se închid.
Pe partea stânga fata incrucisarea ochiurilor pentru torsada s-a realizat de 3 ori (o data spre stânga, apoi spre dreapta, dupa care spre stânga).
Partea dreapta fata se va tricota simetric. În randul 4 se va realiza o cheotoare (se închid 4 ochiuri și în următorul rând se montează din nou pe andrea).

Spate: se montează pe andrea 64 ochiuri si se tricotează elastic 1×1 11 rânduri. Apoi, ochiurile se împart în felul următor: 1 ochi de margine, 12 ochiuri fata, 3 ochiuri dos, 8 ochiuri model torsada, 3 ochiuri dos, 10 ochiuri fata, 3 ochiuri dos, 8 ochiuri torsada, 3 ochiuri dos, 12 ochiuri fata, 1 ochi de margine.schita bolero gri torsade
Se va tricota drept pana la răscroiala mânecilor, încrucișând torsadele de 3 ori.
După 11, 5 cm de la primul rând, se va realiza răscroiala mânecilor, se vor închide din ambele părți câte 4 ochiuri.
După 56 rânduri tricotate (29.5 cm), pentru răscroiala gatului se închid 18 ochiuri din centru, fiecare parte se va tricota separat.
În fiecare al 2-lea rând, dinspre răscroiala gatului se vor închide 2×3 ochiuri și 1 x 2 ochiuri.

Se tricotează drept încă 4 rânduri, apoi ochiurile ramase se închid.
Mâneca: Se montează pe andrea 42 ochiuri și se tricotează 2 rânduri ochiuri dos. Apoi ochiurile se împart în felul următor: 1 ochi de margine, 9 ochiuri dos, 4 ochiuri fata, 3 ochiuri dos, 8 ochiuri modelul torsada, 3 ochiuri dos, 4 ochiuri fata, 9 ochiuri dos, 1 ochi de margine. Se tricotează drept 2 cm, dupa care se scad din ambele părți in fiecare la 4-lea rând 3×1 ochi și în fiecare al 2-lea rând 2×1 ochi.
În următorul rând fata se închid din ambele părți 1×2 ochiuri.
Se tricotează 1 rând dos, și in randul următor ochiurile se închid.

Finisarea: Se cos detaliile boleroului.
Se tricotează o banda din 4-5 ochiuri. Banda se va tricota punct jerseu. Banda tricotata se va coase cu acuratețe pe marginile interioare al părților fata și a răscroielii gatului.
Marginile se pot finisa și cu ajutorul tehnicii I-cord.
Se coase nasturele.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *