Bluza cu frunze ajur


Bluza cu frunze ajur

Bluza cu frunze ajurMărimea: 36/38;
Materiale necesare:
250 g fir Linie 260 Corsofino (35% bumbac, 35% poliacril, 30% viscoza, 120m/50g);
Andrele nr.4

Explicație tricotare:
Bluza se va tricota de sus în jos. Adăugirile de ochiuri de la baza gâtului se realizează pe seama jeteurilor centrale din modelul prezentat în schema nr.1.
Se montează pe andrea 96 ochiuri. Ochiurile se închid în cerc și se tricotează 4 rânduri =(1 rând toate ochiurile față, 1 rând toate ochiurile dos)x2.
În continuare se va tricota modelul prezentat în schema nr.1. Raportul pentru o frunză este de 12 ochiuri. Cele 96 ochiuri se împart la 12= 8 frunze (câte 3 frunze pentru partea spate și față, câte o frunză pentru fiecare mânecă).

În schema sunt prezentate doar rândurile impare, în rândurile pare toate ochiurile și jeteurile se vor tricota față.
În randul 44, după tricotarea modelului frunze, numărul de ochiuri este de 224.
Cele 224 ochiuri se împart în felul următor: 70 ochiuri partea față, 42 ochiuri mânecă, 70 ochiuri partea spate, 42 ochiuri mânecă. Ochiurile pentru fiecare mânecă se vor lăsa pe câte o andrea ajutătoare.

În continuare se vor tricota ochiurile părților față și spate cu punct jerseu.
Pentru ca partea spate să nu se lase în jos, se vor tricota 3 cm cu rânduri prescurtate în felul următor:
Ochiurile părții spate se împart la 3= 23+24+23.
Se tricotează punct dos 24 de ochiuri din centru, firul de lucru se trece după ochiul următor, lucrarea se întoarce, ochiul cu fir se trece pe andreaua stânga fără a se tricota, se tricotează față 24 ochiuri din centru +21 ochiuri, firul de lucru se trece peste următorul ochi, lucrarea se întoarce, ochiul cu fir se trece pe andreaua stângă fără a se tricota, se tricotează dos 21 ochiuri +24 ochiuri +21 ochiuri. Firul de lucru se trece peste următorul ochi, lucrarea se întoarce, ochiul cu fir se trece pe andreaua stângă fără a se tricota. Se tricotează față pana la sfarsitul rândului, se includ în lucru ochiurile părții față si se tricotează circular până la sfarsitul lucrării. Ochiurile cu fir în față se tricotează in felul următor: Firul se ridica pe andrea și se tricotează împreună față sau dos cu ochiul de care este alipit.
schema bluza frunze ajur
Se delimitează cu un marker ochiurile părții față de cele ale părții spate.
Pentru linia bustului, dupa fiecare 4 cm tricotați se scad ochiuri în felul următor:
După și înaintea primului și ultimului ochi a părții față se tricotează 2 ochiuri impreuna față. Acest lucru este valabil și pentru partea spate.
Această scădere se va repeta încă de 2 ori = 128 ochiuri.

Apoi, se vor tricota drept 5 cm, după care, în următorul rând față se vor adăuga ochiuri în felul următor: După și înaintea primului și ultimului ochi a părții față se va adauga câte 1 ochi (dintre 2 ochiuri). Acest lucru este valabil și pentru partea spate.
Aceasta adăugire se va repeta încă de 3 ori = 144 ochiuri.
Se tricotează drept 10 rânduri= (1 rând cu toate ochiurile fata, 1 rând cu toate ochiurile dos)x5, după care ochiurile se închid.
Se trec pe andreaua de lucru ochiurile mânecii 1. De pe marginea deschizăturii rămase de la tricotarea părților față și spate se montează pe andrea încă 5 ochiuri = 47 ochiuri.
Se tricotează 4 rânduri = (1 rând toate ochiurile față, 1 rând toate ochiurile dos)x2, după care ochiurile se închid. La fel se va finisa și cea de a doua mânecă.


Comentarii la Bluza cu frunze ajur

 • Tiparul nu e chiar corect. Nu dau 224 de ochiuri la final ci doar 194, asta in cazul in care se respecta diagrama cu strictete. Va rog sa urmariti ca spre varful frunzei nu se mai opereaza cateva scaderi (doua din cate mi-am dat seama din poza). Va rog cei care ati intocmit diagrama sa verificati acest lucru si daca se poate sa operati modificarile necesare. Vesta e foarte frumoasa. Mie imi este un pic stramta. Modelul este foarte frumos felicitari.

  Vivi 4 decembrie, 2014 7:09 pm
 • daca vreau sa fac bluza mai decoltata pot face 14 frunze in loc de 8? in plus am fir subtire de bumbac lucrez cu andrele subtiri si cu 96 de ochi nici gatul nu mi intra !
  ce ma sfatuiti?
  multumesc anticipat pt raspuns .

  florentina 22 iunie, 2015 11:58 am
 • …sau …pot face frunza mai mare ? adica raportul in loc de 12 sa fie 24 ?

  florentina 22 iunie, 2015 11:59 am
 • Daca aveti firu foarte subtire, incepeti cu 10 sau 12 frunze si frunza o faceti mai mare. Mai bine zis, pe mijlocul frunzei sa aveti 14 jeteuri nu 8 cum e prezentat in schema.

  Nina 26 iunie, 2015 6:51 pm
 • Buna ziua, încerc sa fac acest model, dar am câteva nelămuriri. Ce înseamnă semnul \”ochi lipsa\”? Cum se lucrează. Si, in diagrama căzută goală este ochi fata, bara verticala este tot ochi fata. Este cumva o greșeală si este de fapt ochi pe dos?

  Nicoleta 21 ianuarie, 2016 2:52 pm
 • Nu e nici o greșeală, pătratul gol și bara verticală sunt ochiuri față. ochiul lipsă nu se ia în calcul la tricotare. E inclus în scheme pentru a nu distorsiona imaginea modelului.

  Nina 25 ianuarie, 2016 4:18 pm
 • Buna ziua voi începe să ţese aceasta bluza acest frumos

  Ar putea sa-mi dai numele de complot puncte sau poti spune-mi că limba este
  Multumesc pentru partajarea cu noi aceste articole de îmbrăcăminte frumoase
  Eu sunt din Mmexico

  martha Juárez 7 martie, 2017 2:43 am
 • Porque no hace un video haciendo Esta blusa para que Lo puedamos realizar Las principiantes

  Ariam 10 martie, 2019 8:06 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *