Bluza alba cu model ajur


bluza alba cu model ajur

bluza alba cu model ajurMărimea: 38/40;
Materiale necesare:
200 g fir alb (50% bumbac, 50% viscoza, 400 m/100 g);
Andrele nr.2;
Croșeta nr.2.5.
Densitatea tricotului: 30 ochiuri x 38 rânduri = 10×10 cm.

Explicație tricotat:
Se montează pe andrea 147 ochiuri si se tricotează 1 rând elastic 1×1 (1 ochi fata, 1 ochi dos), dupa care se va tricota modelul din schema nr.1.
După tricotarea modelului se va continua cu punct jerseu.
După 2 rânduri tricotate cu punct jerseu, pentru linia taliei, se vor realiza scăderi: se vor scădea din ambele părți în fiecare al 6-lea rând 8 x 1 ochi = 131 ochiuri.

După 2 rânduri tricotate, dupa efectuarea scăderilor, se vor adaugă din ambele părți în fiecare al 14-lea rând 4×1 ochi = 139 ochiuri.schita bluza alba
După 32 cm de la primul rând, se va tricota răscroiala gatului dupa modelul prezentat în schema nr.3.

După 36 cm de la primul rând, pentru răscroiala gatului, se vor închide din ambele părți câte 6 ochiuri, în fiecare al 2-lea rând 4×2 ochiuri și în fiecare al 4-lea rând 2×2 ochiuri în felul următor: în rândurile fata, din dreapta, ochiul 5 și 6 de dupa ochiul de margine se vor schimba cu locurile, ochiul 6 trece înaintea ochiului 5 și se vor tricota ca 2 ochiuri impreuna fata spre dreapta ochiul 6 cu ochiul 4 si ochiul 7 cu ochiul 5. Din stânga , ochiurile se vor tricota simetric, ca 2 ochiuri impreuna fata spre stânga.
schita bluza alba
După 45 cm de la primul rând, pentru răscroiala gatului, se închide ochiul din centru si fiecare parte se va tricota separat. Adâncitura răscroielii gatului va rezulta automat din tricotarea modelului din schema 3 partea a doua.
După 57 cm de la primul rând se închid ochiurile ramase pentru umăr.
Partea fata se va tricota la fel ca partea spate, numai ca la 16 cm de la primul rand, pe 19 ochiuri din centru se va tricota modelul floare din schema nr.2.
Finisarea:

Se realizează cusăturile bluzei. Pe marginile răscroielii gatului, a mânecilor se va croșeta 1 rând piciorușe fara jeteu.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *