Baza pentru sarafane


baza pentru sarafane

baza pentru sarafane
În acest articol vă prezint o diagramă standard folosită la tricotarea sarafanelor pentru fetițe.

Schema este prevazută pentru sarafane a căror stăpâne au o vârstă de 1-2 ani.

Sarafanul se poate tricota circular sau pe părți. Indicată este tricotarea circulară, în acest caz se evită cusăturile care pot cauza uneori mici neplăceri domnișoarelor.

Marginea de jos a sarafanului constă din 12 rânduri: 2 rânduri punct leneș, 8 rânduri un model oarecare (brăduț, diagonal ajur, linii ajur, bobulețe, romburi etc), 2 rânduri punct leneș.

Pe cele 30 ochiuri centrale se poate tricota cu ușurință un model ajur: crenguță cu frunze, lăcrămioare etc. sau de ce nu și un model aaran. Drept exemplu vă prezint un model de acest gen în schema nr.2.

baza sarafan

baza sarafan

schema baza sarafan

schema baza sarafan

Scăderile se realizează din ambele părți ale modelului central.
Pe partea spate se poate tricota cu punct jerseu, scăderile de ochiuri se vor realiza în aceeași manieră ca la partea față.

Răscroiala mânecii se va realiza în randul 14 parte sus. Se închid din ambele părți câte 4 ochiuri în fiecare al 2-lea rând dupa primele și înaintea ultimelor 4 ochiuri se scad 5 x 1 ochi.
Răscroiala gâtului e un pic diferită. Pe partea față se va realiza în randul 31, închizând 30 ochiuri din centru și tricotând fiecare parte separat până la lungimea părții spate.

Pe partea spate răscroiala gâtului începe în randul 37, închizând 12 ochiuri din centru. Apoi fiecare parte se va tricota drept încă 3 rânduri. În randul 41 toate ochiurile se închid.
Marginile rascroielii gâtului, ale mânecilor și cele de jos ale sarafanului se pot finisa cu ajutorul croșetei cu model ‘pași de rac’.
Nimic complicat. Rămâne de ales modelul central și cel de pe marginea de jos și spor la treaba!


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *