Palariuta cu volanase si fluturas


Palariuta cu volanase si fluturas

Palariuta cu volanase si fluturasCircumferinta craniana: 44-45 cm (varsta 1 an);
Materiale necesare:
50 g fir alb Iris;
Croseta nr.1.25.
Cateva margelute mici pentru fluturas.

Descrierea lucrarii:

Varful palariutei: Consta din 11 randuri.Se croseteaza un lant din 10 ochiuri si se inchide in cerc. Dupa se va croseta conform schemei. In randul 12 se vor croseta picioruse cu jeteu in fiecare ochi din randul anterior. Piciorusele cu jeteu se vor croseta sub arca si numai acolo unde coincid cu varful picioruselor cu jeteu ale randului anterior se vor croseta din ochiul randului anterior.
Diametrul varfului palariutei trebuie sa fie de 11-11.5 cm.
schema1 Palariuta cu volanase si fluturas
Dupa randul 12 se va croseta drept (calota palariutei), dupa schema nr.2.
Dupa schema nr.12 se vor croseta 13 randuri. In randul 14 se vor croseta picioruse cu jeteu, in randurile 15, 16, 17 randurile 1, 2, si 3 din schema nr.2 si in randul 18 care e si ultimul rand – picioruse cu jeteu.
Lungimea calotei este 14 cm, latimea -22 cm (parte peste parte).

Marginile palariutei:
Randul 1:1 ochi lant pentru ridicare, * 3 picioruse fara jeteu in 3 ochiuri ale randului anterior, 5 ochiuri lant, se omit urmatoarele 4 ochiuri ale randului anterior*, se repeta *-*. Randul se va sfarsi cu 1 piciorus de legatura si se va croseta inca unul pentru a ne misca in directia piciorusului fara jeteu central din cele 3 ale randului anterior.
Randul 2:1 ochi lant pentru ridicare, * 8 picioruse fara jeteu in arca din 5 ochiuri lant, 1piciorus fara jeteu in piciorusul fara jeteu central din cele 3 ale randului anterior*, se repeta *-*.

Volanasele: Datorita volanaselor, palariuta isi pastreaza perfect formele.schema2 Palariuta cu volanase si fluturas
Pentru realizarea lor s-au crosetat 3 randuri cu picioruse cu jeteu, primul coincide cu randul 12 crosetat imediat dupa varful palariutei, al doilea coincide cu randul 14 al calotei si al 3-lea cu randul 18 al calotei.
Fiecare volanas consta din 3 randuri. Randul cu picioruse cu jeteu – reprezinta baza volanaselor. Valul volanasului trece peste 2 picioruse, in acest fel volansele vor fi mai reliefate
Randul 1: Picioruse fara jeteu care se vor croseta deasupra randului picioruselor cu jeteu in zigzag. Fiecare sectiune a zigzagului consta din 4 picioruse fara jeteu care se vor croseta in jurul piciorusului cu jeteu.

In randul 3 cu volanse, care se va realiza sub marginile palariutei, zigzagul se va pozitiona in asa fel incat valul volanasului sa treaca sub arca, nu sub cele 3 picioruse fara jeteu- in caz contrar lucrarea se va rasuci spre interior. In celelalte 2 randuri de volanase, zigzagul se va realiza aleatoriu.
Randul 2: 3 ochiuri lant pentru ridicare, *1 piciorus cu jeteu, se omite 1 ochi al randului anterior*, se repeta *-*.fluturas crosetat
Randul 3: Picioruse fara jeteu in fiecare ochi al randului anterior (mai exact in varful piciorusului cu jeteu si sub arca randului anterior).

Celelalte 2 randuri cu volanase se vor croseta similar dupa descrierea de mai sus a volanaselor.
Fluturasul se va croseta dupa schema nr.3. Corpul fluturasului se va infrumuseta cu margelute.
Fluturasul finisat se va coase pe palariuta (vezi poza).


Comentarii la Palariuta cu volanase si fluturas

  • daca vreau pt circumferinta 50 cm cum fac?, mai fac o un romb in plus fata de schema?

    Anonim 7 aprilie, 2014 10:37 pm
  • Da, puteti croseta un romb sau sa mariti numarul de ochiuri lat dintre romburi.

    Nina 8 aprilie, 2014 7:14 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *