Costumas ajur cu floricele


costumas ajur cu floricele

costumas ajur cu floriceleVarsta: 2-3 ani;
Materiale necesare:
60 g fir alb CoCo (100% bumbac, 240 m/50 g);
50 g fir roz CoCo (100% bumbac, 240 m/50 g);
Cateva grame fir verde;
Croseta nr.2.

Descrierea lucrarii:
Inainte de a incepe crosetarea hainutei sa va realiza tiparul in marime naturala.

Topul: Se va croseta un lant din ochiuri lant egal cu circumferinta bustului + 3 cm pentru ca topul sa cada lejer pe corp. Se va croseta conform schemei nr. 1 pana la lungimea necesara.

Cocheta: Se fixeaza firul de lucru de primul rand si se va croseta 1 rand picioruse fara jeteu, dupa care dupa schema nr.2. Cand se va realiza partea fata, cocheta se va croseta dupa tipar, realizand scaderile de ochiuri la inceputul fiecarui rand.
schema costumas ajur cu floricele
Finisarea: Cu fir de culoare roz se va croseta marginea de sus a cochetei cu 1 rand picioruse fara jeteu si 1 rand model pico, marginea de jos a topului cu 1 rand model pico.

Cu fir roz se va croseta pentru cocheta, dupa schema nr.3 p, o floare cu 7 petale, pentru marginea de jos a topului- 3 flori cu cate 6 petale. Florile se cos (vezi poza). Cu fir verde se croseteaza 2 frunze dupa schema nr.4, si se cos pe cocheta (vezi poza).

Sorturile: Se croseteaza un lant egal cu circumferinta taliei + 3 cm pentru lejeritate. Lantul se inchide in cerc si se croseteaza drept picioruse cu jeteu pana la lungimea necesara. Ochiurile din ultimul rand se impart in doua si fiecare crac al sortului se va croseta separat. Se vor croseta 9 randuri picioruse cu jeteu, dupa care 3 randuri dupa schema nr.1.

Se va croseta un siret care se va trece prin gaurile rezultate in urma crosetarii modelului de pe linia taliei.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *