Caciulita Primavara in culoare roz


caciulita primavara in culoare roz

caciulita primavara in culoare rozMateriale necesare:
100 g fir roz (50% lana, 50% acril, 250m/100g);
Andrele circulare si croseta nr.2;
5-6 margelute.

Descrierea lucrarii:
Primul pas va fi crosetarea florii de pe varful caciulitei. Se va croseta un lant din 40 ochiuri. Ianinte de a croseta lantul se va lasa un capat de fir de lungime 20 cm cu ajutorul caruia floricoca se va strange si se va realiza cusatura de pe lateral a caciulii.
In randul ce urmeaza se vor croseta 40 semipicioruse fara jeteu, dupa care pe andrea se va lua primul ochi al lantului crosetat, ochiul 8, 16, 24, 32 si ultimul ochi. Astfel pe andrea vom avea 6 ochiuri. Capatul de 20 cm se va trece prin cele 6 ochiuri. Firul se va strange la sfarsitul lucrarii.

In continuare se va tricota in felul urmator:
Randul 1: Toate ochiurile fata.
Randul 2: 1 ochi de margine, *1 ochi dos dintre 2 ochiuri, 1 ochi fata *, al 10-lea ochi va fi dos dintre 2 ochiuri si al 11-lea ochi de margine.
Randul 3: 1 ochi de margine, *din 1 ochi fata se vor tricota 3 ochiuri (1 fata,1 jeteu, 1 fata), 1 ochi dos*, se repeta *-* pana la sf randului= 21 ochiuri.
Randul 4: *1 ochi de margine, ochiul dos se ia pe andrea fara a se tricota, firul se trece inaintea lucrarii, 1 ochi fata-, se repeta *-* pan la sf randului.
Randul 5 si celelalte randuri fata: Elastic 1×1 si continuam sa adaugam ochiuri in 5 locuri, exact ca in randul 3 (din ochiul 2,6,10,14,18 se vor tricota 3 ochiuri: 1 fata, 1 jeteu, 1 fata). In acest mod in fiecare rand fata se vor adauga cate 10 ochiuri, iar spatial dintre adaugiri se va mari cu 2 ochiuri. In randul 7 acestea se vor realiza in ochiurile 2,8,14,20,26, iar in randul 9 in ochiurile 2,10,18,26,34 etc).
Randul 6 si toate randurile dos: Ochiurile fata se tricoteaza, cele dos se iau pe andrea fara a se tricota, firul se trece inaintea lucrarii.

Cand pe andrea vor fi 111 ochiuri , se va tricota drept, fara adaugari de ochiuri, 8-10 cm (in functie de dimensiunea capului). Se va sfarsi cu un rand dos.
Dupa ochiurile se impart in 3 parti: 37 ochiuri- urechiusa, 37 – cozoroc, 37 urechiusa.

Urechiusa: Se va tricota 1 rand dupa modelul caciulitei, se intoarce lucrarea (rand dos) si se tricoteaza: 1 ochi margine, 2 ochiuri impreuna dos, 31 ochiuri model caciula, 2 ochiuri impreuna dos, 1 ochi de margine. In randurile de fata , dupa si inaintea ochiului de margine se tricoteaza 2 ochiuri impreuna fata. In randurile dos, cate 2 ochiuri impreuna dos.

Se vor realiza scaderi de ochiuri pana cand pe andrea va ramane 1 ochi. Ochiul se trece pe croseta si se croseteaza 1 lant din 40-50 ochiuri si ne intoarcem spre cozoroc cu 1 rand semipicioruse fara jeteu atat pe lant, cat si pe ochiurile de pe marginea urechiusei fara a strange prea mult marginea. Ochiul ramas pe croseta se croseteaza impreuna cu primul ochi al cozorocului.

Cozorocul: Rand fata: Se tricoteaza 37 ochiuri modelul caciulii. Lucrarea se intoarce, se tricoteaza 31 ochiuri (ultimele 6 nu se vor tricota). In urmatorul rand se tricoteaza 25 ochiuri (fara 6 ochiuri ale randului anterior), apoi se vor tricota 19, 13. Dupa, lucrarea se intoarce si se tricoteaza toate ochiurile, inclusiv si cele netricotate. Lucrarea se intoarce si se inchid toate cele 37 ochiuri ale cozorocului. Ultimul ochi al cozorocului se tricoteaza impreuna cu primul ochi al urechiusei 2.
Urechiusa 2 se tricoteaza similar cu prima. Dupa ce s-a crosetat siretul, se continua cu crosetarea semipicioruselor fara jeteu pe marginea cozorocului. Firul se taie si se fixeaza pe partea dos a caciulii.

Se strange firul trecut prin floricica din varful caciulii, apoi cu ajutorul lui se realizeaza cusatura din spate.
Petalele florii din varful caciulii se indoaie si se cos pe caciula in forma de petale. In mijloc se coase o margeluta.

Se vor croseta apoi inca 5-6 floricele : Se croseteaza un lant din 40 ochiuri, in randul 2 se croseteaza 40 semipicioruse fara jeteu. Firul de lucru se taie lasand un capat mai lung, care se va trece prin primul ochi, ochiul 8,16,24,32,40. Firul se strange si cu ajutorul lui se coase floarea pe caciulita (vezi poza). In mijlocul fiecarei flori se va coase cate o margea.


Comentarii la Caciulita Primavara in culoare roz

  • Din explicatii nu se intelege pe cate ochiuri se incepe caciulita si daca se incepe de sus in jos sau de jos in sus.
    Mai exact, la randul 1, scrie ca se tricoteaza toate ochiurile pe fata, fara a se preciza despre care ochiuri este vorba.
    Multumesc anticipat pentru raspuns.

    Carmen 18 august, 2016 11:49 pm
  • Caciulita incepe de sus in jos. Crosetati floarea. Cele 6 ochiuri prin care s-a trecut firul de lucru se trec pe andrea si se tricoteaza caciula. Vezi descrierea lucrarii, primul alineat.

    Nina 22 august, 2016 9:34 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *