Caciulita Melcusor


caciulita tricotata model melcusor

caciulita tricotata model melcusorMateriale necesare:
100 g fir Corallium rubrum (bumbac turcesc);
Andrele nr.2;
Croseta nr.2;
4 nasturi.

Descrierea lucrarii:
Caciulita este formata din doua detalii.
Primul detaliu: Se tricoteaza un elastic egal cu distanta de la varful urechiusei pana la fontanela. Elasticul se va tricota in felul urmator: 4 randuri punct jerseu, 4 randuri punct lenes. Lungimea elasticului este egala cu circumferinta craniana plus 4 randuri punct lenes. Se realizeaza cusatura elasticului in asa fel incat ultimele 4 randuri tricotate punct lenes sa ramana in afara.

Varful caciulitei (se tricoteaza cu punct jerseu): De pe marginea elasticului se monteaza pe andrea ochiuri. Exceptie fac cele 4 randuri ramase inafara. Numarul ochiurilor se impart exact in 6 parti. Inceputul fiecarei parti se marcheaza cu un fir de culoare contrastanta.
Ochiurile se impart pe 5 andrele de tricotat ciorapi si in fiecare rand se tricoteaza cate 2 ochiuri impreuna fata in locul unde este marcajul.

Pe marginea celor 4 randuri ramase in afara, in fiecare ochi de pe margine se croseteaza cate 5 picioruse cu 1 jeteu, iar in randul ce urmeaza picioruse fara jeteu. Sau 2 randuri picioruse cu 1 jeteu.
Se cos cei 4 nasturi la distante egale pe partea fata langa marginea incretita (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *