Bolero mov pentru zile racoroase de vara


Bolero mov pentru zile racoroase de vara

Bolero mov pentru zile racoroase de varaMarimea: 36-38;
Materiale necesare:
400 g fir Burcum Zarif nr.28;
Andrele nr.5.

Descrierea lucrarii:
Partea fata:Se monteaza pe andrea 18 ochiuri si se va tricota modelul ajur din Schema nr.1. Se va tricota, adaugand dupa ochiul de margine cate 1 ochi pana la lungimea de 14 cm a detaliului.
Rascroiala manecii se va realiza dupa 17.5 cm tricotati de la primul rand, inchizandu-se dinspre marginea exterioara in fiecare al 2-lea rand 3 ochiuri si 2×2 ochiuri.
Dupa 14 cm tricotati de la rascroiala manecii, ochiurile ramase se inchid.

Spate: Se monteaza pe andrea 80 ochiuri si se va tricota 6 cm un elastic 2×2, incepand cu 2 ochiuri fata, dupa care se va tricota modelul ajur.
Dupa 23.5 cm tricotati de la primul rand se va realiza rascroiala manecilor, inchizandu-se din ambele parti in fiecare al 2-lea rand cate 3ochiuri, 2×2 ochiuri.schema bolero mov pentru zile racoroase de vara
Dupa 14 cm tricotati de la rascroiala manecii, se inchid din ambele parti cate 15 ochiuri, iar ochiurile central ramase se vor tricota inca 5 cm, dupa care se vor inchide.

Maneca: Se monteaza pe andrea 42 ochiuri si se va tricota 5.5 cm un elastic 2×2, incepand cu 2 ochiuri fata, dupa care se va tricota modelul ajur. Se va tricota adaugand din ambele parti ale detaliului cate 1 ochi in fiecare al 10-lea rand pana cand pe andrea vor fi 58 ochiuri.

Dupa 40.5 cm de la primul rand, din ambele parti se vor inchide in fiecare al 2-lea rand 3 ochiuri, 2×2 ochiuri. Apoi se vor scadea cate 1 ochi din ambele parti pana cand partea tricotata cu aceste scaderi va avea lungimea 10 cm. Ochiurile ramase se vor tricota inca 8 cm dupa care se inchid.
tipar-bolero-mov-pentru-zile-racoroase-de-vara
Finisarea: Se realizeaza cusatura umerilor, manecile se aseaza pe linia rascroielii manecii si se realizeaza cusatura acestora. Se cos marginile exterioare a detaliului.
De pe marginea partilor din fata se monteaza pe andrea ochiuri si se tricoteaza 6 cm elastic 2×2. Dupa, de pe marginea de jos se inchid 14 ochiuri si se continua tricotarea gulerului, scazand de 5 ori cate 2 ochiuri in fiecare rand. Cand latimea gulerului va fie de 13 cm, ochiurile ramase se inchid.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *