Tunica cu guler rotund


tunica cu guler rotund

tunica cu guler rotundVarsta: 18-24 luni;

Materiale necesare:

– 190 g fir violet (45% lana, 55% acril, 380m/50g);
– Andrele nr.3, 3.5 si 4;
– Croseta nr.3.5;
– 1 nasture violet.

Descrierea lucrarii:

Tunica se va tricota in doua fire.

Fata: Pe andrelele nr.4 se monteaza 81 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu.

Dupa care cu andrele nr. 3.5 toate ochiurile se vor tricota in felul urmator: 34 ochiuri fata, 2 ochiuri dos, 9 ochiuri modelul din schema nr.2, 2 ochiuri dos,34 ochiuri fata. In randurile dos ochiurile se vor tricota asa cum se prezinta. In fiecare al 6-lea rand cele 9 ochiuri se vor incrucisa condorm schemei.

Dupa 21 cm tricotati, pentru rascroiala manecilor se vor inchide cate 2 ochiuri din ambele parti, dupa care in fiecare al 2-lea rand dupa primele si inaintea ultimilor 2 ochiuri se vor incheia din ambele parti 4 x 1 ochi. Concomitent se vor incheia si 41 ochiuri din centru pentru rascroiala gatului, iar fiecare parte se va tricota separat in felul urmator: pentru rotunjirea rascroielii gatului se vor incheia dinspre marginea interioara in fiecare al 2-lea rand – 4, 3, 2, 1 ochi. Partea a doua se va tricota simetric.
schema tunica cu guler rotund
Spate: Partea spate se va tricota similar cu partea fata, insa cu 2 randuri inainte de inchiderea ochiurilor centrale se vor scadea 2 x 1 ochi din ambele parti ale modelului.

Partea de sus a tunicii- “Cocheta”: Pe andrelele nr.3.5 se monteaza 172 ochiuri si se tricoteaza circular 1 rand dos, 1 rand fata, 1 rand dos dupa care se va tricota punct elastic. Dupa 12 randuri de punct elastic, se va tricota 1 rand dos, tricotand concomitent fiecare pereche de ochiuri dos impreuna.

Se va continua cu punct elastic cu randuri ‘dus-intors’. Dupa 12 randuri tricotate va tricota 1 rand dos, tricotand concomitent fiecare pereche de ochiuri dos impreuna. Dupa se va tricota un rand fata in felul urmator:*3 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata*, se repeta *-*. Se va continua tricotarea cu 9 randuri punct jerseu cu andrelele nr.3, dupa care ochiurile se inchid.

Buzunarele: Pe andrelele nr.3.5 se monteaza 18 ochiuri si se tricoteaza 15 randuri punct jerseu si 3 randuri punct elastic, dupa care ochiurile se inchid.

Finisarea: Se realizeaza cusaturile laterale. Se va coase cocheta realizand cate 1 pliu in ambele parti ale modelului central. Pe marginea rascroielii gatului cele 9 randuri tricotate punct jerseu se indoaie din mijloc spre partea dos si se fixeaza. Marginile parilor pentru cheotoare si nasture se vor finisa cu croseta cu 1 rand piciorus fara jeteu. Cu ajutorul crosetei se realizeaza o cheotoate. Se coase nasturele, iar pe partea fata buzunarele (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *