Jacheta cu cozi


jacheta cu cozi

jacheta cu coziMarimea: 38;

Materiale necesare:

– 450 g fir bej Prima (100% merinos,95m/ 50g);
– Andrele cu snur nr.5 si o andrea ajutatoare;
– 5 nasturi.

Densitatea firului: 23 ochiuri x 25 randuri = 10×10 cm.

Modelele de baza:

Modelul ajur (6 ochiuri):

Randul 1: 2 ochiuri dos, 1 jeteu, 2 ochiuri impreuna fata (se ia pe andrea 1 ochi fata, 1 ochi fata care se trece peste ochiul de pe andrea), 2 ochiuri dos.

Randul 2 si 4: toate ochiurile dos;

Randul 3: 2 ochiuri dos, 2 ochiuri impreuna fata, 1 jeteu, 2 ochiuri dos.

Randul 5: se repeta raportul de la randul 1.
schema jacheta cu cozi
Modelul coada (10 ochiuri):

Randul 1 si 3: toate ochiurile fata. Randul 2 si toate randurile pare: ochiurile se tricoteaza asa cum se prezinta. Randul 5: 10 ochiuri incrucisate spre dreapta (5 ochiuri pe andreaua ajutatoare dupa lucrare, 5 ochiuri fata, dupa care se vor tricota fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare. Randul 7 si 9: toate ochiurile fata. Randul 11: Se repeta raportul de la randul 1.

Descrierea lucrarii:

Partea spate, partile fata si manecile se tricoteaza ca un singur detaliu, incepand lucrarea de la marginea centrala a partii dreapta fata.

Se monteaza pe andrea 92 ochiuri si se tricoteaza 4 randuri elastic dublu, dupa care elastic 2×2. Dupa 2 cm tricotati se vor realiza 4 cheotoare: prima situata dupa primele 4 ochiuri, celelalte situate la un interval de 18 ochiuri una fata de alta.

Dupa 4 cm de la primul rand se va tricota in felul urmator: 1 ochi de margine, 1 ochi punct jerseu, 3 x (6 ochiuri modelul ajur, 10 ochiuri “coada”, 6 ochiuri modelul ajur, 7 ochiuri punct jerseu), 3 ochiuri elastic dublu.

Dupa 10 cm de la elastic se va tricota cu randuri scurte dupa cum urmeaza:* 1 rand se tricoteaza toate ochiurile, lucrarea se intoarce pe partea dos, se tricoteaza primele 68 ochiuri, lucrarea se intoarce, se tricoteaza 68 ochiuri, lucrarea se intoarce, se tricoteaza 1 rand toate ochiurile*, se tricoteaza 10 randuri toate ochiurile, se repeta *-* inca o data, se tricoteaza 6 randuri toate ochiurile, se repeta *-* inca o data.

** Se tricoteaza 4 randuri toate ochiurile si se repeta *-* o data**, se repeta **-** pana la urmatoarea observatie.

Dupa 21 cm de la elastic, pentru marginea laterala se vor incheia, dinspre partea stanga, 1 x 45 ochiuri si pentru maneca dreapta in randul urmator se vor lua pe andrea 45 ochiuri. Ochiurile luate pe andrea se vor tricota asa cum se prezinta mai sus.

Dupa 32 cm de la inceputul manecii, se inchid dinspre partea stanga 1 x45 ochiuri pentru marginea dreapta laterala a partii spate si in randul ce urmeaza se vor lua pe andrea 45 ochiuri. Ochiurile luate pe andrea se vor tricota asa cum se prezinta mai sus.

Dupa 40 cm de la inceputul partii spate, se inchid dinspre partea stanga 1 x45 ochiuri pentru marginea stanga laterala a partii spate si in randul ce urmeaza, pentru maneca stanga, se vor lua pe andrea 45 ochiuri. Ochiurile luate pe andrea se vor tricota asa cum se prezinta mai sus.

Dupa 32 cm de la inceputul manecii, se inchid dinspre partea stanga 1 x45 ochiuri pentru marginea laterala a partii stanga fata in randul ce urmeaza se vor lua pe andrea 45 ochiuri. Ochiurile luate pe andrea se vor tricota asa cum se prezinta mai sus.

Dupa 5 cm de la inceputul partii stanga fata se va tricota 1 x *-*, 6 randuri cu toate ochiurile, 1 x*-*, 10 randuri cu toate ochiurile, 1 x*-*.

Dupa 21 cm de la inceputul partii stanga fata, pentru elasticul lateral se vor tricota 3.5 cm elastic 2×2 si 4 randuri elastic dublu, dupa care toate ochiurle se vor incheia, aplicand cusatura de tricotaj.

Finisarea: De pe marginea rascroielii gatului se monteaza pe andrea 141 ochiuri si se tricoteaza elastic 1×1, tricotand elastic dublu primele si ultimele 3 ochiuri.

Dupa 5 cm tricotati se va realiza o cheotoare, situata deasupra celor anterioare.

Dupa 10 cm de la primul rand se vor tricota 4 randuri elastic dublu dupa care ochiurile se vor inchide, aplicand cusatura de tricotaj.

Se realizeaza cusaturile laterale si cele ale manecilor. Se cos nasturii.


Comentarii la Jacheta cu cozi

 • Buna seara, Nina. Multumim pentru modele minunate pe care le-ai postat. Am inceput aceasta jacheta, am ajun la randurile scurte si as avea nevoie de ajutorul tau. Nu inteleg daca in acest moment tricotul se separa. Adica cele 68 de ochiuri se lucreaza cu un ghem, iar restul cu alt ghem? Multumesc anticipat. Natalia

  Natalia petre 31 octombrie, 2015 8:48 pm
 • Buna Natalia!
  Tricotul nu se separa. Tricotezi cele 68, firul de lucru il treci dupa ochiul 69, intorci lucrarea si tricotezi spre locul de unde ai inceput randul.
  Cand vei tricota pe toate ochiurile, firul rasucit se ridica pe andrea si se tricoteaza impreuna cu ochiul la baza caruia se afla firul.
  Cam asta e sensul randurilor scurte.
  Bafta!

  Nina 1 noiembrie, 2015 11:13 am

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *