Caciulita si fular in dungi colorate


caciulita si fular in dungi colorate

caciulita si fular in dungi colorateMateriale necesare:
cate 100 g fir albastru – inchis, verde si roz Mondial Alpaca (55% alpaca, 45% lana merinos, 50m/50 g);
andrele nr.4.

Densitatea lucrarii:
17 ochiuri x 22 randuri = 10 x 10 cm.

Descrierea lucrarii:
Fular: Pentru dungile albastru-inchis, verde si roz se monteaza pe andrea 260 ochiuri, se tricoteaza 7 cm punct jerseu, dupa care ochiurile se inchid. Se tricoteaza 3 dungi care se vor impleti mai apoi in coada. Dungile se vor coase intre ele la o distanta de 15 cm.

Se confectioneaza cate 2 moturi albastru- inchis, verzi, roz cu diametrul de 6 cm si se cos la capetele dungilor tricotate (vezi poza).schema caciulita si fular in dungi colorate

Caciulita: Cu fir de culoare albastru-inchis se monteaza pe andrea 72 ochiuri si se tricoteaza pentru bentita 14 randuri = 4 cm punct lenes. Dupa, se va tricota punct jerseu. Primele 24 ochiuri se vor tricota cu fir albastru- inchis, 24 roz, 24 verde.
Dupa 9 cm tricotati de la bentita se vor scadea 9 ochiuri in felul urmator: * 1 ochi fata, se ia pe andrea 1 ochi ca ochi fata, 1 ochi fata care se va trece peste ochiul luat pe andrea, 18 ochiuri fata, 2 ochiuri impreuna fata, 1 ochi fata, se repeta de la *.

Scaderile se vor repeta in fiecare al 2-lea rand de 3 ori, dupa care se vor scadea in fiecare al 2-lea rand 2 x 12 ochiuri in felul urmator: * 1 ochi fata, se ia pe andrea 1 ochi ca ochi fata, 2 ochiuri impreuna fata, ochiul reuzltat se va trece peste ochiul luat pe andrea, 18 ochiuri fata, 3 ochiuri impreuna fata, 1 ochi fata, se repeta de la *.

Dupa 14 cm tricotati de la bentita, firul de lucru se taie si trece capatul prin ochiurile ramase. Firul se strange si se fixeaza de partea dos a caciulitei.

Se realizzeaza cusatura caciulitei.

Pentru dungile albastru-inchis, verde si roz se monteaza pe andrea 5 ochiuri si se tricoteaza 15 cm punct jerseu, dupa care ochiurile se inchid. Se tricoteaza 3 dungi. Dungile se impletesc intr-o coada mai compacta. Un capat al cozii se va fixa in varful caciulitei.
Se confectioneaza cate 1 mot cu diametrul 5 cm si se vor coase de capatul fiecarei dungi (vezi poza).


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *