Caciula Flori de Gheata


caciula flori de gheata

caciula flori de gheataMateriale necesare:

– 200 g fir albastru (50% alpaca, 50% lana, 185m/50g);
– Cate 100 g fir rosu si bleu (41% lana, 59% acril, 185 m/50g);
– Andrele nr.3.5;
– Set andrele nr.3;
– Croseta nr.2.5.

Descrierea lucrarii: Pe andrelele nr.3.5 se monteaza 84 ochiuri si se tricoteaza punct elastic in felul urmator: 4 randuri cu fir albastru, 4 randuri cu fir rosu, 4 randuri cu fir albastru, 18 randuri cu fir rosu, 4 randuri cu fir albastru.

Dupa 34 randuri tricotate, se va tricota punct jerseu tricotand impreuna ochiurile 3 si 4 in fiecare al 2-lea rand de 5 ori.

Prin firele ramse se trece firul de lucru, firul se strange si se fixeaza pe partea dos a lucrarii. Se realizeaza cusatua din spate a caciulii.

Marginile de jos a caciulii se finiseaza cu fir albastru cu 1 rand picioruse fara jeteu si 1 rand picioruse cu jeteu.

Pe 26 ochiuri centrale de pe partile fata si spate cu fir albastru se vor tricota 2 randuri picioruse fara jeteu.

Pentru urechiuse, pe 17 picioruse fara jeteu de pe partile laterale se vor croseta alternativ 1 rand picioruse cu fara jeteu si 1 rand picioruse cu jeteu scazand ochiuri din amblele parti: 17, 14, 12, 9, 7, 5 picioruse.

Dupa care, de jur imprejur se va croseta cu fir albastru 1 rand picioruse fara jeteu si cu fir rosu (firul in doua) 1 rand picioruse fara jeteu- fiecare al 3-lea piciorus se va croseta introducand croseta cu 1 rand mai sus.

Se vor croseta 3 flori in felul urmator: Cu fir de culoare rosie se croseteaza un lant din 5 ochiuri si se inchide in cerc printr-un piciorus de legatura.

Randul 1: 20 picioruse cu jeteu. Randul 2: cu fir albastru 20 picioruse fara jeteu. Randul 3: cu fir bleu – 1 ochi lant pentru ridicare, * 2 picioruse cu jeteu, 2 picioruse cu 2 jeteuri, 2 picioruse cu jeteu intr-un ochi de la baza, 1 piciorus fara jeteu in urmatorul piciorus cu jeteu. Se repeta de la *.

Florile se vor coase cate una pe urechiuse si una in varful caciulii. Tulpinile si frunzele florilor se vor coase cu fir bleu sub forma de lantisor (vezi poza).

Din fir rosu si albastru se vor confectiona 2 ciucurei de lungime 9-10 cm si se vor fixa in centrul florii din varful caciulii.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *