Bolero Prun inflorit


bolero prun inflorit

bolero prun infloritVarsta: 3.5 – 4 ani;

Materiale necesare:

200 g fir Lanna Grossa Basic Quick 30 (lila), 50 g/125 m;
Andrele nr. 3.5 si nr.4.

Descrierea lucrarii:

Bolero-ul se tricoteaza ca un singur detaliu de jos in sus.

Spate si fata:

Se monteaza pe andrelele nr.3.5- 156 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri elastic 1 x1, dupa care cu andrelele nr. 4 se tricoteaza punct lenes inca 17 cm.

Pentru liniile ragalanului se vor marca cu fir de culoare contrastanta urmatoarele locuri: Prima parte fata- 37 ochiuri, spate – 82 ochiuri, partea doi fata- 37 ochiuri, fiecare parte urmand a se tricota separat.

Din ambele parti ale marcajului se vor scadea in fiecare al 2-lea rand 1 x 3 ochiuri si 2 x 1 ochi. Ochiurile ramase nu se inchid, se trec pe o andrea ajutatoare.

Maneca: Se monteaza pe andrelele nr.3.5- 47 ochiuri si se tricoteaza 6 randuri elastic 1 x1, dupa care cu andrelele nr. 4 se tricoteaza punct lenes inca 12 cm. Pentru liniile ragalanului, din ambele parti se vor scadea in fiecare al 2-lea rand 1 x 3 ochiuri si 2 x 1 ochi. Ochiurile ramase nu se inchid, se trec pe o andrea ajutatoare. Maneca a doua se va tricota in mod similar.

Partea de sus a bolero-ului:
model bolero pruna
Pe andrelele nr. 4 se trec 32 ochiuri ale partii 1 fata, 37 ochiuri maneca 1, 72 ochiuri partea spate, 37 ochiuri maneca 2, 32 ochiuri ale partii 2 fata. Se tricoteaza 2 randuri punct lenes, iar in randul ce urmeaza se vor realiza pliurile dupa cum urmeaza: 7 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare dupa lucrare, 3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare. Urmeaza 6 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare dupa lucrare, 3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare, 7 ochiuri fata.

Pliurile de pe partea 2 fata se vor realiza in mod similar insa andreaua ajutatoare se va pozitiona inaintea lucrarii.

Pe partea spate se vor realiza 4 pliuri: 10 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare inaintea lucrarii3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare, 10 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare inaintea lucrarii, 3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare, 10 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare dupa lucrare, 3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare, 10 ochiuri fata, 3 ochiuri pe o andrea ajutatoare dupa lucrare, 3 ochiuri fata si fata ochiurile de pe andreaua ajutatoare, 10 ochiuri fata.

In continuare se tricoteaza 3 randuri fata, dupa care se va realiza ‘o inversare”- pe partea fata se vor tricota toate ochiurile dos, iar pe partea dos – fata – 4 randuri.

Cele 4 randuri se indoaie si dinspre partea dos se tricoteaza impreuna ochiul de pe andrea cu un ochi tras din primul rand fata a ‘inversarii’.

Dupa se va tricota modelul din schema nr.1, aproximativ 7 cm, scazand in fiecare al 4-lea rand cate 1 ochi dintre “cozi” si “faguri”. Se vor tricoata inca 6 randuri elastic 1×1, dupa care ochiurile se inchid.

Finisarea: De pe marginile laterale interioare, se monteaza pe andrelele nr. 3.5 ochiuri si se tricoteaza 8 randuri elastic 1 x 1.

Pe partea dreapta se vor realiza 2 cheotoare.

Manecile se cos pe liniile raglanului.

Se croseteaza o floare si se coase pe partea dreapta fata (vezi poza).


Comentarii la Bolero Prun inflorit

 • Buna! as vrea sa-mi spui, daca nu as mai face modelul cu faguri si cozi, cum ar trebui sa scad si la cate ochiuri ar trebui sa ajung la rascroiala gatului. Multumesc

  monica 13 februarie, 2015 10:47 pm
 • Pliurile le faceti? Daca le faceti, continuati dupa descriere. Realizati scaderile raglan dupa descriere pan la alineatul cu tricotarea dupa schema nr.1.
  Schema 1 are 8 randuri. Cele 8 randuri le tricotati cum vreti dvs. Tineti cont de scaderile raglan si in fiecare al 4-lea rand scadeti uniform cate 10 ochiuri (inafara de scaderile raglan). Veti scadea in total 20 ochiuri.
  Finisati dupa descriere.

  Nina 15 februarie, 2015 12:21 pm
 • Multumesc.nu am mai facut raglan pana acum si nu prea am idee. Sper sa mi iasa.”cozi” le spuneti la torsade, nu?

  monica 25 februarie, 2015 5:48 pm

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *