Bolero cu finisaj ajur


Bolero cu finisaj ajur

Bolero cu finisaj ajurVarsta: 12-18 luni;
Materiale necesare:
100 g fir alb Mondial Cometa (100% bumbac mercerizat, 50g/125m);
Andrele nr. 2.25 si nr.3.

Densitatea lucrarii:
28 ochiuri x 36 randuri = 10×10 cm cu andrelele nr.3.
Descrierea lucrarii:
Partea spate: Se monteaza pe andrelele nr.3 – 64 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu.
Dupa 17 cm tricotati de la primul rand se va realiza rascroiala manecii. Se vor inchide din ambele parti 1 x 5 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand se vor scadea 5 x 1 ochi = 44 ochiuri. Scaderea ochiurilor se va realiza in felul urmator: Se va tricota 1 ochi margine, 1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna fata, toate ochiurile punct jerseu cu exceptia ultimelor 4 ochiuri care se vor tricota: 1 ochi se ia pe andrea, 1 ochi fata, se trece ochiul de pe andrea peste cel tricotat fata, 1 ochi fata, 1 ochi de margine.

Schema Bolero cu finisaj ajurIn continuare, se va tricota drept.
Dupa 10 cm de la inc rascroielii manecii se vor inchide 24 ochiuri din centru pentru rascroiala gatului si fiecare parte se va tricota separat.
Dupa 29 cm tricotati de la primul rand se vor inchide cele 10 ochiuri ramase pentru fiecare umar.Modelul ajur

 

 

 

 

 

 

 

Ochi fata

= Ochi fata

2 ochiuri impreuna fata

= 2 ochiuri impreuna fata

O = Jeteu

Partea stanga fata:

Se monteaza pe andrelele nr.3 – 22 ochiuri si se tricoteaza modelul ajur prezentat in schema. Pentru rotunjirea marginilor interioare se vor adauga in fiecare al 2-lea rand cate 1 ochi in felul urmator: 1 ochi de margine, model ajur pana la ultimele 2 ochiuri, se adauga 1 ochi fata incrucisat dintre doua ochiuri ale randului anterior, 1 ochi fata, 1 ochi margine. Se vor adauga in acest mod 10 ochiuri = 32 ochiuri, dupa care se va tricota drept.
Dupa 17 cm tricotati de la primul rand se va realiza rascroiala manecii. Se vor inchide de la inceputul randului 1 x 5 ochiuri si in fiecare al 2-lea rand se vor scadea 5 x 1 ochi = 44 ochiuri. Scaderea ochiurilor se va realiza in felul urmator: Se va tricota 1 ochi margine, 1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna fata, toate ochiurile model ajur pana la sfarsitul randului, 1 ochi de margine.

In continuare, se va tricota drept.
Dupa 5 cm de la inc rascroielii manecii se vor inchide dinspre marginea interioara a detaliului 7 ochiuri, dupa care in fiecare al 2-lea rand se vor scadea 5 x1 ochi in felul urmator:1 ochi margine, toate ochiurile model ajur cu exceptia ultimelor 4 – 2 ochiuri impreuna fata, 1 ochi fata, 1 ochi margine.
Dupa 29 cm tricotati de la primul rand se vor inchide cele 10 ochiuri ramase pentru umar.

Partea dreapta fata se va tricota simetric cu cea stanga.

Maneca:
Se monteaza pe andrelele nr.3 – 40 ochiuri si se tricoteaza punct jerseu 1 cm, dupa care se va dubla numarul de ochiuri in rand in felul urmator: 1 ochi margine, * se va tricota 1 ochi fata din jumatatea din fata a ochiului, fara a lasa ochiul de pe andreaua stanga se va tricota 1 ochi fata din partea dos a ochiului, se repeta de la *, 1 ochi de margine = 78 ochiuri.
Se va tricota punct jerseu, scazand in fiecare al 2-lea rand cate 1 ochi din ambele parti in felul urmator: 1 ochi margine, 1 ochi fata, 2 ochiuri impreuna fata, punct jerseu toate ochiurile pana la ultimele 4 ochiuri care se vor tricota in felul urmator: se ia pe andrea 1 ochi, 1 ochi fata, se trece ochiul de pe andrea peste cel tricotat fata, 1 ochi fata, 1 ochi margine.
Se vor realiza in acest mod 12 scaderi, dupa care se vor inchide ochiurile ramase ale manecii.

Finisarea:
Se vor realiza cusaturile laterale si a umerilor.
Cu andrelele nr.2.25 se vor tricota marginile boleroului in felul urmator:
Rnd 1: se monteaza pe andrea ochiuri de pe marginile detaliilor si se tricoteaza fata:
Rnd 2, 6: toate ochiurile se tricoteaza dos;
Rnd 3, 5, 7: toate ochiurile se tricoteaza fata;
Rnd 4: *2 ochiuri impreuna fata, 1 jeteu, se repeta de la *;
Dupa randul 7 toate ochiurile se inchid ca ochiuri fata.
Pentru ca manecile sa fie bufante, ochiurile marginii de sus a manecii se trec pe un fir care se strange usor.
Se realizeaza cusatura manecilor.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *