Vestuta cu masinute


vestuta cu masinute

vestuta cu masinuteVarsta: 1.5 -2 ani;
Materiale:
– 100 g fir de culoare albastra (60% lana, 40% fibra, 225 m/ 50 g);
– Cateva grame de fir de culoare verde;
– Andrele nr. 2.5.

Densitatea firului: 12 ochiuri x 30 randuri = 10 x 10 cm.

Spate: Se monteaza pe andrea cu fir de culoare albastra 70 ochiuri si se tricoteaza 4 cm punct elastic (2 ochiuri fata x 2 ochiuri dos), dupa care se va continua cu punct jerseu.
Dupa 25 cm de la primul rand, pentru rascroiala manecilor se incheie din ambele parti cate 8 ochiuri. Dupa 12 cm de la rascroiala manecilor se incheie 20 ochiuri din mijloc, fiecare parte urmand sa se tricoteze separat. In fiecare al 2-lea rand dinspre marginile interioare se vor incheia 3 x 1 ochi.
Dupa 16 cm de la rascroiala manecilor se vor incheia ochiurile pentru umere (14 ochiuri/umar).

Fata: Se tricoteaza similar cu partea spate, dar cu rascroiala gatului mai adanca si se va tricota si modelul „masinute”.
Dupa tricotarea punctului elastic se va tricota punct jerseu 4 randuri cu fir de culoare albastra, 2 randuri cu fir de culoare verde, modelul „masinuta”.
Dupa 25 cm de la primul rand, pentru rascroiala manecilor se incheie din ambele parti cate 8 ochiuri. Dupa 10 cm de la rascroiala manecilor se incheie 18 ochiuri din mijloc, fiecare parte urmand sa se tricoteze separat. In fiecare al 2-lea rand dinspre marginile interioare se vor incheia 4x 1 ochi.
Dupa 16 cm de la rascroiala manecilor se vor incheia ochiurile pentru umere (14 ochiuri/umar).

Finisarea: Se cos detaliile vestei. De pe marginea rascroielii gatului se monteaza 100 ochiuri si se tricoteaza punct elastic 3 cm, ultimele 4 randuri tricotandu-se cu fir de culoare verde. Ochiurile se incheie. De pe marginea rascroielii manecii se vor monta 94 ochiuri si se va tricota similar cu bentita rascroielii gatului.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *